dirk nowitykz

Novicki: Čeka nas vrlo teška grupa na EP

Nemački košarkaš Dirk Novicki rekao je u Zagrebu da njegovu reprezentaciju čeka vrlo teška grupa na predstojećem Evropskom prvenstvu i da je prvi zadatak Nemačke – plasman u drugu fazu takmičenja.
-Čuo sam da su sve ulaznice već odavno rasporodate. Trebaće nam podrška navijača, moraju da nas nose, jer imamo izrazito tešku grupu u kojoj smo sa Španijom, Italijom, Srbijom, Turskom. To je zaista teška grupa. Nadam se da ćemo proći, da ćemo se plasirati u drugu fazu u Francuskoj, a onda ćemo videti – rekao je Novicki novinarima u Zagrebu, prenosi Hina.
Reprezentacija Nemačke izgubila je sinoć od Hrvatske u Zagrebu sa 72:74 u prijateljskom meču.
U svom povratničkom nastupu za Nemačku nakon četiri godine 37-godišnji Dirk Novicki je odigrao 24 minuta i završio utakmicu sa 11 poena i šest skokova.
I pored poraza Nemačke posle produžetka, Novicki nije bio razočaran onime što je njegova ekipa pokazala u zagrebačkoj Areni, a Hrvatsku je video kao vrlo kvalitetnog protivnika.
-Oni su vrlo dobra ekpa, dobro popunjena na svim pozicijama. Imaju nekoliko odličnih šutera… Zapravo, ponosan sam na svoju ekipu. Borili smo se, došli u priliku da pobedimo pred njihovim navijačima. Mislim da je to bio vrlo dobar prvi test za nas. Igraćemo opet u nedelju (u Bremenu), kad očekujem da ćemo biti malo bolji – rekao je košarkaš Dalasa.
Novicki u Zagrebu nije odigrao završnicu meča, već je produžetak pratio sa klupe.
-Nismo želeli da odigram mnogo više od 20 minuta. Ovo mi je bila prva utakmica od aprila. Dobro je što sam osetio loptu i upoznao se sa ekipom. Napravio sam neke greške, moraću da budem precizniji. Bio sam malo izgubljen. Imamo još šest utakmica za popravke. Nadam se da ću do početka septembra biti precizniji na oba kraja terena. Imamo dosta mladih igrača, sve je prilično novo, ali mislim da ćemo biti spremni – rekao je on.

Povezana vest:  Jokić na ivici tripl-dabla u pobedi Denvera

PHOTO: Christof Koepsel/Bongarts