perasovic hrv

Perasović: Moramo da poradimo na individualnoj odbrani

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Velimir Perasović izjavio je danas da njegova ekipa ima još dosta prostora za napredak i pored ubedljive pobede protiv Nemačke.
Hrvatska je u Bremenu pobedila Nemačku sa 80:63 u pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo.
-Možemo biti zadovoljni s dobrim delom utakmice. Još nije to, bez obzira na rezultat, nešto što bi trebalo da nas baca u euforiju. Zahvaljujući zoni u drugoj četvrtini zaustavili smo veliki deo odbrambenih propusta koje smo imali u prvoj. To nam je vratilo prednost koju smo kasnije održavali. Ne možemo da očekujemo da nam te alternativne obrane donose rezultat, moramo da poradimo više na individualnoj odbrani, jer ona donosi rezultat – rekao je Perasović, prenosi Hina.
Za razliku od utakmice protiv istog protivnika u petak u Zagrebu, kada je Hrvatska za 40 minuta postigla 64 poena, u Bremenu je napadačka igra bila mnogo bolja.
-Napadački smo odigrali puno bolje nego u Zagrebu, ali to su još pripremene utakmice i Nemci su van ritma. Možemo biti zadovoljni čvrstinom koju smo pokazali, a u ovom trenutku jedino zabrinjava povreda Olivera Lafajeta – naveo je Perasović.

Povezana vest:  Čović apeluje: Navijajte fer i sportski!

PHOTO: Aykut Akici/Euroleague Basketball