ACA_TRIFUNOVIC_CZ_FMP (1)SUPERLIGA SRBIJE

Trifunović: Nadomak cilja

 

Uprkos porazu u prošlom kolu Crvena zvezda je i dalje na dobrom kursu. Serija pobeda omogućila je izabranicima Aleksandra Trifunovića da sudbinu drže u svojim rukama a priliku da naprave poslednji korak ka cilju imaće u utorak, kada u Pionir dolazi ekipa Radničkog.

Računica je jasna. Pobedom naš tim bi bio siguran učesnik plej ofa. Pobedom od 9 i više razlike otvorila bi se mogućnost da naš tim zauzme i treću poziciju ali u tom slučaju bio bi neophodan i trijumf u Vršcu u poslednjem kolu. Plasmanom među 4 najbolje ekipe bio bi ispunjen cilj zacrtan na početku prvenstva ali i svakako načinjen veliki uspeh zbog činjenice da je Crvena zvezda ubedljivo najmlađi tim u ligi. Beogradski i kragujevački crveno-beli ove sezone sastali su se 3 puta. Radnički je napravio veliko iznenađenje ostvarivši pobedu u Pioniru. Zvezda se prvi put revanširala u „Jezeru“ ali u drugom susretu u gostima nije imala sreće. Poražena je posle produžetka.

Povezana vest:  KSS pozvao navijače da u sportskom duhu podrže klubove u Kupu

Ozbiljnosti meča svestan je i Aleksandar Trifunović.

-Značaj ovog meča je dobro poznat. Nivo njegove ozbiljnosti mora da diktira i nivo naše koncentracije i fokusiranosti na igru od samog početka. Ekipa Radničkog je praktično obezbedila plasman u plej of pobedom u prošlom kolu ali to ne znači da će doći rasterećeni i nezainteresovani u Beograd – smatra Trifunović.

Povezana vest:  Marjanović: Uplašili smo se pobede

-Gosti su skup igrača koji su uspeli ove sezone da izbore status najprijatnijeg iznenađenja. Oni su možda u početku svima bili iznenađenje ali tokom sezone su rasli i sa pravom se nalaze na mestu na kojem su. Poseduju nesporan kvalitet, u svojim redovima imaju nekoliko iskusnih igrača i kao tim dobro funkcionišu. Uprkos porazu u prošlom kolu, vidi se napredak u našoj igri. Taj boljitak prisutan je posebno u drugom delu sezone. U sutrašnji meč ulazimo sa mnogo vere samopouzdanja. Cilj nam je na dohvat ruke i učinićemo sve da do njega dođemo – uveren je trener prvog tima.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma slavila posle dva produžetka

Sa njim se slaže i kapiten ekipe, Vuk Radivojević.

-Nesporno, ovo nam je odlučujuća utakmica. Pobeda vodi u plej of i toga smo svi svesni. Radnički nam je dužnik iz prvog dela. Pobedili su nas posle produžetka i to dodatno motiviše da svi pružimo svoj maksimum. Nadam se da će se i navijači odazvati u što veće broju i da će nam pomoći da zajedno stigne do još jedne pobede – zaključio je Radivojević.

Meč između Crvene zvezde i Radničkog igra se u utorak od 18 časova. Ulaz je slobodan.