Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović ocenio je da je agresivna igra Asvela i kontrola skoka uzrok poraza Zvezde u osmom kolu Evrolige.

-Želeo bih da čestitam protivniku na velikoj borbi koju je pokazao i na tome što su verovali 45 minuta. Mislim da je razlog što su pobedili bila njihova agresivnost na ofanzivnom skoku i odbrana u važnim momentim, ali i to što nismo uspeli da u bitnim momentima pronadjemo bitna rešenja – rekao je Gavrilović novinarima.

Zvezda je večeras u Beogradskoj areni sa 72:74 posle produžetka izgubila od Asvela.

-Zadovoljan sam time što sam imao priliku da zovem tajmaut 15 sekundi pre kraja u regularnom delu i 27 sekundi pre kraja u produžetku. U prvom slučaju dogovor nije ispoštovan, igrači su se raširili da ostave Davidovcu ‘mismeč’, ali to nije bio plan. U drugom slučaju, kada je trebalo da napadnemo, Lorenzo Braun se okliznuo i mi smo počeli da jurimo loptu po podu… U utakmici na domaćem terenu, imati tajm-aut u završnici je prednost. Očigledno mi tu prednost nismo iskoristili, a osim ta dva poena, bilo ih je još koji bi doneli pobedu. Promašenih otvorenih šuteva, promašenih polaganja… – ocenio je Gavrilović.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Amerikanci ubedljivo do polufinala Svetskog prvenstva

On je posle poraza ocenio da je pred njegovom ekipom izuzetno težak period i malo vremena da se pripremaju utakmice.

Upitan da li su ekipi potrebne promene, Gavrilović je kazao da ukoliko jesu, to bi trebalo da se radi „u paketu“.

-Neke odluke ako treba da se donose, treba u paketu. Ja sam na ovom mestu tri nedelje i pokušavam da radom učinim to da ekipa bude bolja. Verujem u ove igrače jer su to igrači sa kojima radim. Dok mi se daje prilika da radim sa njima, nastaviću da verujem. Ne mislim da zbog izgubljene utakmice i razočarenja, malte ne dobijene utakmice, ne mislim da treba da radikalno prestanem da verujem u ono što radim i u ljude sa kojima radim. A, mislim i da nemam drugi izbor – rekao je Gavrilović.

Povezana vest:  Ražnatović: U utorak odluka da li Marjanović ide na EP

Trener crveno-belih je govorio i o tome šta može da se uradi mimo promena u sastavu.

-Mislim da Zvezda može da igra bolje, da treba da igra bolje i da je večeras trebalo da igra bolje. Moramo aktivnije da kažnjavamo šta radi odbrana protivnika, slažem se da večeras nismo pokazali napredak. Deo toga moram da pripišem fizičkim karakteristikama protivnika, a drugi deo mogu da pripišem svojoj ekipi i neispunjavanju onoga što smo pripremali u ova dva ciklusa. Mislim da povratkom Filipa Čovića, sa preraspodelom minuta, sa podizanjem forme Davidovca i vraćanjem samopouzdanja Dženkinsu možemo da izgledamo bolje. Na primer, Lazić i Dobrić su uradili šta je trebalo. Faje osim u trenucima realizacije je dao ono što treba. Centri su bili dosta udaljeni od obruča zbog sposobnosti i gabarita Džakirija koji je mnogo uticao na procente. To su neke stvari koje se već sada vide, a sigurno da želite da čujete globalna i revolucionarna rešenja, a meni je lakše da pričam o terenu – rekao je Gavrilović.

Povezana vest:  RED BULL KING OF THE ROCK, Nenad Tanasijević pobednik u Čačku