Fudbaleri Švedske obezbedili su večeras plasman na Evropsko prvenstvo, pobedom nad Rumunijom u direktnom duelu. Švedska je kao gost sa 2:0 bila bolja od Rumunije i sada ima 18 bodova, čime je druga u Grupi F.
Rumunija, kao i Norveška, ima 14 bodova i bez šanse je da se kroz kvalifikacije plasira na kontinentalni šampionat. Norveška će biti domaćin Srbiji u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, koji će se igrati u martu.
Španija je u istoj grupi očekivano bila ubedljiva protiv Malte, pobedom sa 7:0 i obezbedila prvo mesto na tabeli. Danska i Švajcarska su napravile velike korake ka plasmanu.
Danska je sa 6:0 pobedila Gibraltar, dok je Švajcarska u finišu utakmice bila bolja od Gruzije rezultatom 1:0. Danska ima 15 bodova, Švajcarska 14, dok će svoju šansu u poslednjem kolu tražiti Irska, koja ima 12.
Italija, koja je ranije obezbedila plasman na šampionat Evrope, u utakmici bez rezultatskog značaja pobedila BiH u gostima rezultatom 3:0 i tako zadržala maksimalan učinak od devet trijumfa.

Povezana vest:  Brazil prvak sveta