djordjevic srb trening 18072015 0001

Đorđević: Odgovorili smo Slovencima na pravi način

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević posle pobede nad Slovenijom u prijateljskoj utakmici zahvalio se publici u Banjaluci na sjajnoj atmosferi i poručio da je ta podrška opustila njegov tim.
Srbija je u poslednjoj proveri pred početak Evropskog prvenstva u hali Borik u Banjaluci savladala selekciju Slovenije 95:88 posle produžetaka.
-Želeo bih da se u ime igrača, stručnog štaba i mene licno, zahvalim publici u Banjaluci, koja nas je sjajno dočekala i bodrila tokom cele utakmice. Voleo bih da ta sjajna atmosfera nije bila razlog za opuštanje i slabiji ulazak u utakmicu naše ekipe, jer za igrača uvek bi trebalo da bude dodatni motiv kada igra pred svojom publikom – rekao je Đorđević za sajt KSS.
On je poručio da je slovenacka reprezentacija je odlicno pripremila utakmicu i izvukla pouke posle poraza od Srbije u Ljubljani pre samo dva dana.
-Pokušali su da nas napadnu atipičnim petorkama, sa četiri, pa u nekim momentima i pet „malih“ igrača. Želeli su da brzinom odgovore na našu visinu i dominaciju u reketu. Zadovoljan sam nacinom na koji smo odgovorili na agresivnu odbranu do granice faula, koju su forsirali Slovenci. Moji igrači su odgovorili na isti način, ušli su u duel i pravu košarkašku bitku.
Selektor Srbije nije bio zadovoljan što su njegovi izabranici promašili čak 17 slobodnih bacanja.
-To je bio i jedan od važnijih razloga što utakmicu nismo rešili u našu korist u 40 minuta, nego tek posle produžetka – zaključio je Đorđević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston i Dalas poveli 2-0, Orlando izjednačio, Stojaković ubacio ukupno 21 koš za pobedu Maveriksa