winner of belgrade 29082015 0012

Održan osmi festival estremnih sportova „Pobednik Beograda“

Osmi međunarodni festival ekstremnih sportova „Pobednik Beograda“ održan je danas na biciklističkoj stazi ispod mosta „Gazela“.
Na festivalu je učestvovalo oko 80 takmičara, a za razliku od prethodnih godina kada je uglavnom organizovan u Skejt parku, ove godine organizatori su se odlučili da manifestaciju presele na znatno urbaniju lokaciju.

Povezana vest:  Šta očekuje najbolje timove na Red Bull Flugtagu

winner of belgrade 29082015 0013
„Festival je u početku organizovan na ulici i u Skejt parku, a sada smo konačno našli mesto gde možemo da se takmičimo u znatno urbanijoj sredini. Takmičari mogu da se oprobaju u tri discipline, a to su „fristajl“ vožnja skejtborda, rolera i BMX-a. Utisci ljudi su jako pozitvni i sigurno najbolji događaj u Srbiji što se tiče ekstremnih sportova“, rekao je Slaviša Živković organizator „Trofeja Beograda“ i jedan od najboljih srpskih vozača rolera.
U jakoj konkureniciji takmičara iz Evrope i regiona u kategoriji skejtbordinga prvo mesto podelili su Marsel Riger (Austrija) i Stefan Radić (Novi sad), u rolerblejdingu prvo mestu podelili su Kris Silađi (Mađarska) i Slaviša Živkovcih (Beograd), dok su najbolji u fristajl vožnji BMX-om bili Hristo Ilijev (Bugarska) i Tomislav Radić (Hrvatska).
Zaljubljenici u ekstremne sportove su prvi put ove godine imali priliku da pre glavnog nadmetanja učestvuju u Instagram takmičenju za najbolji video klip u trajanju do 15 sekundi.

Povezana vest:  Prva trka skutera na vodi u Novom Sadu

PHOTO: Miloš Rafailović/ATAIMAGES