djordjevic srb trening 18072015 0001

Đorđević: Teška odluka, Dangubić i Štimac odlično radili

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je kao veoma tešku odluku da sa spiska putnika na prvenstvo Evrope izostavi Nemanju Dangubića i Vladimira Štimca.
Na jednom od poslednjih treninga pred odlazak u Berlin Đorđević je večeras saopštio Dangubiću i Štimcu da neće biti u timu koji će nastupati na Evrobasketu od 5. do 20. septembra.
-Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od najtežih. Dangubić i Štimac su fantastično radili i ponašali se od prvog dana pripremnog perioda. Zaista su i ovoga puta odlučivale nijanse – izjavio je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
On je dodao da su ta dvojica košarkaša svakako dokazali da su deo ovog tima i da na njih računa u budućnosti.
-Ponoviću po ko zna koji put da mi je žao što ne mogu svi da igraju na Evropskom prvenstvu, već samo njih 12 – kazao je Đorđević.
Na predstojećem kontinentalnom šampionatu reprezentaciju Srbije predstavljaće kapiten Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.
Srpski košarkaši u četvrtak ujutro kreću u Berlin, gde će igrati prvu fazu Evrobasketa, kojeg ove godine zajednički organizuju Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija.
Na startu šampionata Srbija u okviru B grupe igra sa Španijom 5. septembra od 18 sati, a zatim slede dueli sa Nemačkom 6. septembra (15 sati), Islandom 8. septembra (14.30), Turskom 9. septembra (14.30) i Italijom 10. septembra (14.30).
Po četiri prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe kvalifikovaće se za završnicu Evrobasketa, koja se igra u francuskom gradu Lilu po sistemu eliminacije od osmine finala.
Na predstojećem prvenstvu Evrope samo finalisti stiču pravo direktnog učešća na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  Radonjić: Cilj je da prođemo u osminu finala Evrokupa