igor rakocevic

Rakočević: Španija i Francuska glavni rivali za zlato

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Igor Rakočević rekao je danas da je srpska selekcija jedan od favorita na predstojećem Evropskom prvenstvu, jer poseduje veoma kvalitetan tim.
-Srbiju vidim kao favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, naravno uz nas kao favorite izdvajaju se jos dva tima, to su definitivno Španija i Francuska. Imamo jako dobar i uigran tim, uz selektora koji poznaje igrače i apsolutno mislim da ćemo ostvariti cilj – rekao je Rakočević na otvaranju prve zvanične prodavnice KSS.
On je dodao da ne vidi koja bi reprezentacija mogla da iznenadi na šampionatu Starog kontinenta, ali da uvek postoji selekcija koja premaši svačija očekivanja.
-Uvek se pojavi neka reprezentacija koja „iskoči“ i napravi iznenađenje, ali ovog puta zaista ne mogu da odaberem koja reprezentacija to može da bude. Nadam se da neće biti neka protiv nas – dodao je bivši kapiten Crvene zvezde.
Rakočević se zatim osvrnuo na kvalitete srpske selekcije i naveo da kao nosioca igre tima vidi plejmkejkera moskovskog CSKA Miloša Teodosića.
-Teodosić je lider ekipe, ali naravno tu su i Bjelica, Bogdanovic i Raduljica. Naravno, bilo bi pogrešno ikoga izdvajati iz ovakvog tima, jer zaista ima mnogo dobrih igrača. U svakom slučaju moram da izdvojim Teodosića koji je zaista lider i fantastičan, pre svega čovek, pa zatim i igrač – zaključio je Rakočević.
Prvenstvo Evrope za košarkaše od 5. do 20. septembra zajednički organizuju Francuska, Hrvatska, Nemačka i Letonija, a Srbija će igrati u B grupi, u Berlinu, sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i domaćinom Nemačkom.
Prvu utakmicu na šsampionatu Srbija će odigrati 5. septembra protiv selekcije Španije.

Povezana vest:  Partizan lako protiv Vojvodine za polufinale Kupa Koraća