bejlica raduljica srb spa

EP 2015
Bjelica: Emotivna pobeda; Raduljica: Gazimo u trećoj četvrtini

Jedan od junaka pobede Srbije nad Španijom na Evropskom prvenstvu u Berlinu Nemanja Bjelica kazao je da je ovaj trijumf bio jako emotivan za sve košarkaše, ali da neće mnogo značiti ako ekipa ne pobedi i sutra.
-Pre prvenstva sam rekao da svaku utakmicu moramo da igramo kao da je finale. Svi smo se danas osećali kao da je finale, a ne početak. Utakmica je bila emotivna, jer su nam Španci veliki rivali već godinama. Treba da gledamo samo sebe i da probamo da što pre zaboravimo, jer ako sutra ne slavimo, ovo neće ništa značiti – rekao je Bjelica novinarima posle utakmice.
Srbija je igrala pred 14.000 ljudi u hali, od čega je velika većina navijala za nju.
-Super je bio ambijent. Hvala publici i nadam se da će je sutra biti u još većem broju. Znači nam mnogo pobeda, jer su nas svi svrstali u favorite. Mi hoćemo da se takmičimo sa najboljima i dok god bude tako, biće sve kako treba – rekao je Bjelica.
Miroslav Raduljica rekao je da je timu važno što je pobedio Španiju posle pet godina, ali da ga najviše raduje način na koji je pobeda ostvarena, posle slabije igre u prvom poluvremenu.
-Značilo nam je mnogo, posebno što je protiv njih, a i što je prva utakmica. A i način na koji smo dobili, kako smo se vratili…Nije to funkcionisalo kako treba u prvom poluvremenu. Ali, onda je došla ta treća četvrtina. Nešto ‘klikne’ u toj trećoj četvrtini i onda gazimo. To je jedina reč koju mogu da upotrebim je ‘gazimo’ – rekao je Raduljica.
Španci su često prigovarali sudijama, a jedan novinar je primetio da im ta „kuknjava“ nije pomogla.
-Dobro, i ja sam malo kukao – rekao je Raduljica uz osmeh.
-Srećom, ovaj tim Srbije je ceo u tome da igramo jedni za druge. Važna je pobeda, ali mene više raduje način na koji smo dobili. Ta odbrana, jer smo pokazali da možemo da igramo na neverovatnom nivou, možda čak i bolje nego prošle godine – rekao je Raduljica.

Povezana vest:  Final four Evrolige u Beogradu?!

PHOTO: Boris Streubel/Bongarts