12 kolo NLB lige

Zvezda u gostima, Partizan, FMP i Hemofarm domaćini

 

U 12 kolu regionalne NLB lige crveno beli će igrati u Zadru, ekipa Partizana, posle pobede nad Efes Pilesenom dočekuju Cedevitu, FMP u Železniku sastaje se sa Širokim a Hemofarm će igrati sa Zagrebom.Na tabeli, prva je ekipa Cibone (9:2), FMP je pretopslednji, crveno beli nalaze se na sedmom mestu, ekipa Partizana je osma ali sa mečom manje.

Crvena zvezda na Jadranskom moru

filip_videnov_cz1Tradicionalno neugodno gostovanje u Zadru, za crveno bele biće i još dodatno otežano. Zbog povreda Marka Kešelja i Filipa Videnova koji su ostali u Beogradu i neće pomoći drugovima u 12. kolu NLB lige da pomognu. Videnov je na poslednjem treningu dobio nezgodan udarac u nos, pa će nakon pregleda biti poznata i „težina“ povrede bugarskog reprezentativca. Kešelj vuče povredu lakta od utakmice sa Šoleom. Ipak, i pored problema, niko ne razmišlja o beloj zastavi u Dalmaciji.

-Sigurno da će nam Marko i Filip nedostajati. Oni su veoma bitni za našu igru, ali šta je tu je. Idemo u Zadar da srušimo neprijatnu tradiciju, da odigramo kvalitetno protiv rivala koji je kandidat za završni turnir. Domaćin ima dobru ekipu, ofanzivnu, i ono o čemu moramo da vodimo računa je njihov šut. Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca, pre svih tu su Rančić, Stipčević i Ružić. Nama, posle Hemofarma, treba pobeda na strani protiv ovakve ekipe, da bi se vratili u borbu za prva četiri mesta – rekao je Vuk Radivojević.

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2014, Nikolić: Razočarali igrači sa klupe

Igra u reketu mogla bi da bude važan segment današnje utakmice, a borbu ispod koša vodiće Vladimir Štimac.

-Ako uđemo agresivno i na početku umirimo domaću publiku, uz kvalitetan napad, onda možemo da očekujemo povoljan rezultat. Atmosfera sigurno nije kao nekad što je bila u Jazinama, ali to ne znači da navijači neće nositi domaćina. I pored toga što smo oslabljeni, verujem da možemo dobro da odigramo, a ključ će biti u odbrani. Zadar je jedna od najboljih šuterskih ekipa u ligi i ako u odbrani budemo na nivou nekih prethodnih mečeva, mogli bi sa celim plenom iz Dalmacije – kaže Vladimir Štimac.

Partizan dočekuje Cedevitu

Košarkaši Partizana sastaju se sa ekipom Cedevite a crno – beli u meč ulaze u sjajnoj formi, nakon tri pobede u Evroligi nad jakim ekipama, a ekipa debitanta Cedevite dolazi u Pionir samo dan pauze nakon iscrpljujućeg meča Partizana sa Efes Pilsenom.

Povezana vest:  TOP 16, EVROLIGA, Igrači Partizana: Pokušaćemo da iznenadimo Barselonu

Partizan u dosadašnjem toku takmičenja ima učinak 6-4, dok gosti iz Zagreba imaju pet trijumfa i šest poraza, a u poslednja dva kola zabeležili su pobede.

Iako je na evroligaške mečeve i pobede nad Olimpijakosom, Unikahom i Efesom, kao i nad još jednom ekipom iz Evrolige, Olimpijom, ali okviru NLB lige, otišlo puno energije, Aleksandar Rašić veruje da će njegova ekipa biti spremna za Cedevitu.

aleksa maric, partizan-Tempo je žestok, nema mnogo vremena za slavlje, ni za tugovanje, odmah mora da se razmišlja o novom iskušenju. Malo vremena što smo imali do meča protiv Cedevite iskoristili smo da se oporavimo i pripremimo za iskusnog rivala. Cedevita je ove godine uložila mnogo u tim, imaju visoke ambicije, siguran sam da će dati sve od sebe ne bi li iskoristili naš umor i napravili iznenađenje. Za pobedu moramo da igramo na nivou protiv Efesa. Na taj način možemo da pobedimo bilo kog rivala – rekao je Rašić.

Gosti košarkaškog kluba Partizan biće mali košarkaši KK Božur iz Kosovske Kamenice, koji će na poluvremenu odigrati prijateljski meč sa ‘crno-belim’ košarkašima rođenim 1997. godine.

Lazić: Nemamo više pravo na grešku

Košarkaši FMP dočekuju Širokog Brijega, a prema rečima beka Branka Lazića tim iz Železnika u ovom takmičenju više nema prava na grešku.

Povezana vest:  NBA rezultati, nedelja 17. januar

-Nisam izgubio veru u naše mogućnosti i pored poražavajućeg učinka od samo tri pobede u deset kola – istakao je Lazić i dodao da je ubeđen da je kriza trenutna i da će u nastavku sezone njegovi saigači “pružati partije na nivou renomea kluba”.

Lazić je naglasio da je utakmica protiv Širokog Brijega značajna, pošto će u slučaju trijumfa FMP konačno vezati dve pobede u nizu ove sezone, nakon uspeha u Rigi.

-Glavni adut Širokog Brijega je američki internacionalac Čarls Mejson, koji je pokretač svih akcija tima iz Hercegovine. Osim njega, trebamo da obratimo posebnu pažnju na iskusnog plejemejkera Sinišu Štembergera – smatra Lazić.

Trener FMP-a Vlade Đurović moći će da računa na sve igrače u duelu sa Širokim Brijegom, koji je na programu od 18 časova. Ulaz u Halu sportova u Železniku biće slobodan.

 

Danas

18,00 – Zadar – Zvezda

18,00 – FMP – Široki

18,00 – Hemofarm – Zagreb

19,30 – Partizan – Cedevita

20,15 – Bosna – Budućnost

Nedelja

12,00 – Helios – Olimpija

18,00 – Cibona – Radnički