Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu posle produžetka od grčkog Olimpijakosa sa 64:66 (9:17, 8:13, 26:12, 15:16, 6:8) u utakmici 27. kola Evrolige.

Crveno-beli su trenutno osmi na tabeli Evrolige sa skorom od 15 pobeda i 12 poraza, odnosno ima dve pobede više od Darušafake. Olimpijakos je treći sa 19 trijumfa i osam poraza.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Marko Gudurić sa 14 poena, Čarls Dženkins je dodao poen manje, Marko Simonović je postigao devet, a Ognjen Kuzmić osam.

U ekipi Olimpijakosa najbolji je bio Kostas Papanikolau sa 17 poena, Dimitrios Agravanis je dodao 16, a Jorgos Printezis 15. Srpski košarkaš Nikola Milutinov se nije upisao u strelce.

Crvena zvezda u narednom kolu, u petak, gostuje Barseloni, dok Olimpijakos dočekuje Real Madrid.

Beogradskom klubu je prvo poluvreme bilo najgore ove sezone, a u tom delu utakmice je postigao samo 17 poena. Ipak, dobra igra u drugom poluvremenu je dovela do preokreta i prednosti od osam razlike, ali je Olimpijakos izborio produžezak i pobedio.

Povezana vest:  Vujošević: Veoma nam je stalo do titule šampiona Srbije

Zvezdu je na početku „držao“ Dženkins, ali je dobar šut Olimpijakosa sprečio da parira grčkom klubu, pa su gosti vodili sa osam poena razlike.

Crveno-beli su u drugoj deonici igrali još lošije u napadu, što je Olimpijakos potpuno iskoristio i konstantno povećavao prednost.

Domaći košarkaši su u prvom poluvremenu promašili svih pet šuteva za tri poena i imali čak 11 izgubljenih lopti.

Dženkins je bio jedini raspoložen u Zvezdi, koja je zahvaljujući njemu uspela da smanji na devet poena zaostatka (17:26), ali ništa više od toga.

Erik Grin je pred pauzu pogodio oba slobodna bacanja, a Papanikolau položio u poslednjoj sekundi za 13 poena prednosti Olimpijakosa na poluvremenu (30:17).

Volters je „povukao“ Zvezdu na početku drugog poluvremena. Američki plejmejker je u dva napada vezao polaganje i trojku, kojom su crveno-beli prišli na samo četiri poena zaostatka (32:28).

Povezana vest:  Laguna i njeni pisci na Sajmu knjiga u Podgorici

Ipak, Olimpijakos nije dozvolio preokret, pa je serijom 7:0, od čega pet poena Papanikolaua, ponovo stekao zavidnu prednost od 11 razlike (39:28).

Zvezda se nije predavala, a borbena igra joj se isplatila u finišu treče četvrtine, kada je napravljena serija 11:0, za prvo vođstvo na utakmici.

Posle dobrih odbrana, trojke su redom pogađali Marko Gudurić, Marko Simonović i Nemanja Dangubić, a u poslenjem napadu je posle prodora koš dao Simonović za prednost Zvezde 43:42.

Zvezda je na početku poslednje deonice igrala još energičnije, pogotovo u odbrani, pa je Olimpijakos prve poene u toj četvrtini postigao tek posle pet i po minuta, trojkom Dimitrisa Agravanisa. Dženkins je ipak već u sledećem napadu vratio trojku i osam poena prednosti (53:45).

Agravanis nije dozvolio da Zvezda zadrži prednost. On je postigao 11 uzastopnih poena, dve trojke, dvojku i tri slobodna bacanja za izjednačenje (53:53).

Povezana vest:  Čović: Navijači neće smenjivati trenera

Dženkins je dvojkom vratio prednost Zvezde, Olimpijakos je izjednačio, a potom je Gudurić pogodio trojku, ali su gosti i to anulirali preko Printezisa. Crveno-beli nisu potom iskoristili napad, a Vangelis Mancaris je promašio šut za pobedu Olimpijakosa, pa je igran produžetak.

Produžetak je bio neizvestan, a 20 sekundi pre kraja, kod rezultata 64:64, sudije su dugo razmatrale da li je lopta koja je izašla u aut za Zvezdu ili Olimpijakos. Loptu su dobili gosti, Printezis je postigao koš tri sekunde pre kraja za vođstvo grčkog kluba, a Dženkins je potom promašio šut sa pola terena.

Utakmica je igrana u punoj Areni. Pred njen početak sa razglasa je puštena muzika iz filma „Nacionalna klasa“ kao omaž preminulom glumcu Draganu Nikoliću.