jan veseli ceska

Česi: Srbija jeste favorit, ali se ne predajemo

Češki košarkaši složili su se u oceni da je Srbija favorit u četvrtfinalnom duelu Evropskog prvenstva, ali su obećali da se neće predati.“Želeli smo da dođemo (na eliminacionu fazu) u Lil. To se ispunilo i sada čekamo meč u sredu. Srbija je favorit ne samo u ovoj utakmici, nego i za zlato“, rekao je novinarima u Lilu Jan Veseli, nekadašnji igrač Partizana i jedan od glavnih igrača Češke.
-Nismo ni mi očekivali da možemo do četvrtfinala, ali mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa svima. Ovo je neverovatan uspeh – rekao je Veseli.
Novinari su pitali krilnog igrača Češke kako Srbija može da čuva njihove adute.
-Pravo pitanje je kako mi možemo da čuvamo Srbiju. Mislim, Teodosić, Bjelica… – rekao je Veseli.
Nekadašnji igrač Crvene zvezde, naturalizovani Čeh američkog porekla Blejk Šilb rekao je da njegov tim treba da bude koncentrisan tokom cele utakmice.
-Osnovni cilj je da zadržimo koncentraciju. Naš glavni cilj je da budemo ambiciozni i da guramo jedni druge unapred. Biće teško protiv Srbije. Znam mnogo igrača uživo. Velika je čast što mogu da se takmičim protiv jednog od najboljih timova ovde – rekao je Šilb.
Kreator igre Češke Tomaš Satoranski rekao je da njegovom timu znači svaki minut odigran na ovom šampionatu.
-Srbija je jedan od favorita ovog turnira, i svaki trenutak utakmice protiv njih nam znači. Ne samo nama, nego i češkoj košrarci, ali hoćemo da i dalje budemo ambiciozni. Puni smo samopouzdanja i hoćemo da igramo jako kao protiv Hrvatske – rekao je Satoranski.
-Naravno da je Srbija favorit, ima mnogo oružja i sjajnog trenera, a igrači igraju sa mnogo srca. Ali, na ovom turniru svašta može da se desi – rekao je Satoranski.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultati 12. kola i tabela