bozic promocija

Božić: Ogroman izazov, ali opravdaću poverenje

Novi trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je danas da je pred njim težak posao, ali učiniće sve da crno-bele vrati na mesto na kojem pripadaju.
-Velika mi je čast što sam ovde, ujedno i odgovornost koja se povećava s obzirom na specifičnu situaciju kada sam postavljen za novog trenera. Pred nama je težak period u kojem je hitno potrebno kompletirati stručni štab i ekipu, koja će, ako ne ove sezone, onda u perspektivi opravdati visoka očekivanja. Uzazana mi je čast i trudiću se da opravdam poverenje koje mi je dato – rekao je Božić prilikom promocije na stadionu Partizana.
On je dodao da mu asistirati Dušan Kecman, Vule Avdalović, Goran Tadić, kao i da se očekuje da još jedan trener svojim iskustvom i pozitivnom energijom pomogne mladom timu.
-Kada sam pozvan u stručnim štab priželjkivao sam da jednog dana postanem prvi trener kluba. Situacija je teška, izazov je ogroman i spreman sam da sa stručnim štabom i igračima iskoristim svaku priliku. Moramo da budemo svesni finansija i situacije u kojoj se nalazimo.
Prema njegovim rečima Partizan ima 11 košarkaša pod ugovorom, a timu će se zbog povreda kasnije priključiti Edo Murić i Mihajlo Andrić.
-Murić se vraća polovinom decembra, dok će Andrić dva meseca ranije – poručio je Božić.
Na pitanje novinara da li je razgovarao sa svojim prethodnikom Duškom Vujoševićem, Božić je odgovorio:
-Zvao sam ga istog trenutka kada mi je Peković ponudio funkciju prvog trenera. Imamo korektan odnos, izuzetno ga cenim i poštujem. Od njega sam naučio mnogo stvari kao igrač i kao trener. Međutim, sada je ovakva situacija i moram da krenem napred – naveo je mladi trener.
Novi trener Partizana potvrdio da su crno-beli otkazali prijateljski turniru u Bratislavi, dok će 22. septembra otputovati u Atinu na duel sa Panatinaikosom, a potom i učestvovavati na turniru Tonija Parkera u Francuskoj.
Potpredsednik kluba Miroslav Berić rekao je da je Božić potpisao ugovor na dve godine, uz mogućost produžetka na još 12 meseci.
-Na Upravnom odboru Božić je izabran na predlog sportskog direktora. Juče smo angažovali prvo pojačanje Čedomira Vitkovca, a u narednom periodu radićemo na novim transferima i detaljno analiziramo potencijalne kandidate. Blizu smo realizacije, ali ne želim da govorim o tome. Za sada je u planu da dovedemo jednog stranca, ali to još nije završeno – rekao je Berić.
On je dodao da je optimista da će stručni štab sastaviti respeltabilan tim.
-Nismo u blokadi, to je veliki korak. Bili smo pred ozbiljnom blokadom i pretnjama tužbi sa svih strana, ali to je sada rešeno. Pojavilo se svetlo na kraju tunela – zaključio je Berić.
Sportski direktor Dragan Todorić rekao je da još ne planira da se penzioniše.
-Partizan se našao u najtežoj situaciji od kada sam ja u klubu. Sve ovo što se događalo poslenjih dana daje za pravo da smo angažovali pravog čoveka i da će klub izaći iz krize. Partizan mora da vrati imidž koji je imao, došli smo u situaciju da igrači neće da dođu u klub jer misle da im neće biti ispunjeno ono što im sledi po ugovoru. To mora da se promeni i klub vrati na nivo i bude vodeći u region – zaključio je Todorić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majk Danlap novi trener Šarlota