Srpski košarkaš Milan Mačvan rekao je danas da svi u reprezentaciji prate selektora Aleksandra Djordjevića, za koga je kazao da ima „ludačku“ energiju i ambiciju.

-Kada radiš sa Saletom, nije baš da nema pritiska. Sale ima ludačku energiju i ambiciju. On je naš duhovni vodja, pratimo ga i verujemo u sve ono u šta on veruje, tako da verujemo da ćemo da napravimo dobar rezultat – rekao je Mačvan novinarima dan pred odlazak u Istanbul.

Povezana vest:  Vujošević: Kinzi ne ide u Moskvu, Solnok važniji od CSKA

Srbija će u petak početi Evropsko prvenstvo, gde će igrati u Grupi D sa Velikom Britanijom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i domaćinom Turskom.

-Spremni smo, bitno je da dobro počnemo prvenstvo i igramo jako. Atmosfera je kod nas uvek dobra, vlada pozitivna energija – kazao je Mačvan.

Prvi protivnik srpskim košarkašima biće Letonija, a Mačvan je ocenio da je ta ekipa dobila kvalitet više zbog igranja Kristapsa Porzingisa, ali da neće imati problem da ga čuva.

Povezana vest:  Mesina: Želimo revanš za jedini poraz u Top 16

-Sa Porzingisom su dobili ekstra kvalitet, ali tu su i Janis Strelnieks, braća Bertans… Imaju šest-sedam veoma kvalitetnih igrača. Biće teško, igraju tvrdo. Nezgodni su, ali mislim da i oni razmišljaju mnogo o nama – rekao je Mačvan.

Utakmica izmedju Srbije i Letonije igraće se u petak, 1. septembra, od 16.00.