euroleague_basketball_logoEVROLIGA

CSKA dočekuje Olimpiju, Montepaski gostuje u Istanbulu

 

Dugogodišnji favorit za osvajanje titule prvaka Evrope, moskovski CSKA, ove sezone još nije zabeležio nijednu pobedu u Evroligi, a izabranici Duška Vujoševića pokušaće sutra da na domaćem terenu u utakmici četvrtog kola D grupe savladaju do sada neporaženu ljubljansku Olimpiju.

Malo ko je među ljubiteljima košarke očekivao da će tim koji je ušao u istoriju kao prvi predstavnik Evrope sa trijumfom nad učesnikom NBA lige Klivlendom na američkom tlu ovako loše startovati u Evroligi.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Važne pobede Metalca i Napretka u KLS

Silni „armejci“ doživeli su tri ubedljiva poraza – od Armanija, Panatinaikosa i Valensije, a dodatni peh za crnogorskog selektora je povreda Litvanca Ramunasa Šiškauskasa koji će sa terena odsustvovati mesec dana.

Olimpija, koja je prethodnih godina po kvalitetu bila na začelju Evrolige, najzad je napravila konkurentan tim. Za sada su „zmajčeki“ premašili plan pobedivši nakon produžetaka u novoj velelepnoj dvorani „Stožice“ najpre Efes Pilsen, a zatim i Panatinaikos. Na sve se nadovezala i pobeda u Milanu protiv Armanija.

Povezana vest:  Đorđević: Nismo bili odlučni, borićemo se za bronzu

U prošlom kolu najprijatnije iznenađenje priredio je turski Fenerbahče, koji je u Kataloniji pobedio Barselonu sa 69:61 nagovestivši visok domet ove sezone. Već sutra najpopularniji tim u Turskoj očekuje novo iskušsenje, pošto na granicu Evrope i Azije stiže dobro uigrana ekipa Montepaskija iz Sijene.

Srpski šampion Partizan gostovaće poljskom Prokomu, timu koji nije baš ostao u lepoj uspomeni navijačima „crno-belih“, a u drugom susretu A grupe igraće u Vitoriji španska Kaha Laboral i litvanski Žalgiris.

Povezana vest:  Zvezda odredila cene sezonskih ulaznica

Grčki Olimpijakos doživeo je već jedan senzacionalni poraz ove sezone, od nemačkog Bamberga na gostovanju, a čini se da je razlika u kvalitetu „crveno-belih“ iz Atine u odnosu na belgijsku Šarlrou tolika da je nemoguće da tim Dušana Ivkovića još jednom razočara brojne navijače.

Drugi susret B grupe igra se u Malagi, gde je domaća Unikaha blagi favorit u duelu sa italijanskom Romom.