srbija slavlje

Košarkašice Srbije otputovale u Kranjsku Goru

Ženska seniorska reprezentacija Srbije otputovala je danas u Kranjsku Goru gde će nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Srpske košarkašice narednih 10 dana biće smeštene u hotelu „Kompas“ u Kranjskoj Gori, a na raspolaganju će imati dve dvorane koje se nalaze u neposrednoj blizini hotela.
Prvobitno je planirano da nacionalni tim u Sloveniji odigra kontrolni meč sa selekcijom Belgije 21. maja, međutim izabranice Marine Maljković odmeriće snage i sa Slovačkom (20. i 22. maja).
-Boravak u Kranjskoj Gori predstavlja glavni i najvažniji deo priprema za Evropsko prvenstvo. Manje – više smo kompletni, jer nam nedostaje samo Ivanka Matić. Zato je potrebno da u ovom delu priprema zaživi tim, da sve igračice pokažu spremnost da se u potpunosti podrede kolektivu kako bi Srbija bila uspešna u Francuskoj – rekla je Maljkovićeva za sajt KSS.
Ekipi su se krajem prošle nedelje priključile Ana Dabović, Jelena Milovanović, Sara Krnjić i Jovana Rad, dok su sa spiska otpale Nataša Bučevac, Milena Marjanović i Dragana Stanković.
-Nataša, Milena i Dragana su radom na treninzima i ponašanjem zaista ostavile veoma pozitivan utisak na mene. Na njih ozbiljno računamo u budućnosti. Dala sam im smernice za dalji rad i verujem da će na sledećem okupljanju biti još bolje – dodala je Maljkovićeva.
Na pripreme u Kranjsku Goru otputovalo je 16 igračica: Milica Dabović, Ana Dabović, Jelena Milovanović, Sara Krnjić, Jovana Rad, Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Maja Škorić, Ines Ajanović, Jovana Popović, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Aleksandra Crvendakić, Kristina Baltić i Bojana Vulić. Srbja će na prvenstvu Evrope od 15. do 30. juna u Francuskoj igrati u grupi C sa Letonijom, Velikom Britanijom i domaćinom Francuskom.

Povezana vest:  NBA VESTI, Grifin i Pol vodili Kliperse do treće uzastopne pobede