jirgen klomp opel

Klop: Bajern neće moći s nama kao sa Barselonom

Bajern je razbio Barselonu i Juventus na putu ka finalu Lige šampiona, ali ne može da ocekuje da se isto dogodi protiv Borusije Dortmund, rekao je danas trener tog kluba Jirgen Klop. Bavarci su prvo tukli Juventus u četvrtfnalu ukupnim rezultatom 4:0, da bi potom u polufinalu pregazili Barselonu ukupnim rezultatom 7:0 i plasirali se u treće uzastopno finale Lige šampiona.
„Bajern je tako oduvao Barselonu i Juventus,,da su ta dva tima jedva pogodili izlaz sa stadiona“, rekao je Klop za nemački časopis „Kiker“.
-To teško da je moguće da se dogodi protiv nas – rekao je on.
Klop je naglasio da je njegov tim svestan svojih kvaliteta.
-Znamo koliko vredimo. Neugodni smo za svakog protivnika – rekao je Klop koji je doveo Dortmund do titule u Bundesligi 2011, kao i do duple krune 2012.
Bajern koji je već osvojio titulu ove sezone, pokušaće da dođe do „triple krune“ – pobede u finalu nacionalnog Kupa i Ligi šampiona, što bi bio uspeh bez presedana u istoriji tog kluba.
-Obe utakmice protiv Bajerna ove sezone igrali smo nerešeno – 1:1, a izgubili smo u Nemačkom kupu sa 1:0, kada smo zaista imali loš dan. Razlika izmedu nas nije tako velika, da ne bismo u finalu Lige šampiona mogli da budemo za nijansu bolji – rekao je Klop.
Bajern i Borusija Dortmund igraju u finalu Lige šampiona na stadionu Vembli 25. maja u prvom nemačkom finalu u istoriji tog takmičenja.

Povezana vest:  Petkovićev advokat: Moj klijent će tužiti Lacio