vanja udovicic profil okt 2013

Udovičić: Košarkaši su ponos Srbije

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je danas da je košarkaška reprezentacija ponos Srbije i da jedan poraz, u polufinalu prvenstva Evrope u Francuskoj, to ne može da promeni.
-Naši košarkaši i ceo tim Srbije su naš ponos u svakom smislu i jedan poraz to ne menja! Juče je odlučilo iskustvo i sportska sreća, a u sportu je to nešto kroz šta smo svi prošli. Ja verujem u naše momke i svim srcem sam uz njih ovde sutra – rekao je Udovičić.
On je dodao da je siguran da će srpski košarkaši na čelu sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem ne samo otići na Olimpijske igre, „već i na njima osvojiti medalju’.
-Bez obzira na epilog sutrašnje utakmice, siguran sam da je ovo naša sjajna generacija, koja će na čelu sa velikim šampionom kao što je naš selektor Đorđević, ne samo otići na Olimpijske igre, vec i na njima osvojiti medalja – navodi se u saopštenju ministra Udovičića.
Kosarkaška reprezentacija Srbije izgubila je juče u polufinalu prvenstva Evrope proitv Litvanije sa 67:64, a u nedelju od 14 sati boriće se za bronzanu medalju protiv Francuske.

Povezana vest:  Trojica košarkaša Zvezde povredjeni u utakmici sa Unikahom