Mohsen Mohamed Zaid President of Cenafe Miguel Angel Galan

Sapleteni Sirijac postao trener

Izbeglici iz Sirije, pedesetdvogodišnjem Osami Abdulu Mohsenu, koji je postao poznat po tome što ga je saplela snimateljka mađarske televizijske stanice, kada sa detetom u naručju pretrčavao iz Srbije u Mađarsku, ponušen je posao fudbalskog trenera u Madridu.
Pošto su članovi nacionalne fudbalske trenerske škole „Cenafe“ saznali da se Moshen u Suiriji bavio trenerskim poslom ponudili su mu posao i toplo ga dočekali u Madridu.
-Volim Madrid, volim Madrid – ponavljao je Mohsen reporterima NBC koji su ga u petak dočekali na železnièkoj stanici u španskom glavnom gradu.
-Hvala vam svima. Ovo je veoma značajno za moj život. Ovde sam s vama, Mnogo vam hvala – rekao je Mohsen.
Kako prenosi CNN, predsednhik „Cenafe“ Migel Anhel Galan, došao je na ideju da pronađe Mohsena, pošto je video snimak kada je Mosen sapleten na granici, angažovao je jednog španskopg novinara da ga pronađe, i uspeli su. Pronašli su ga u Minhenu, uz pomoć fudbalera kojih govori arapski.
-Cenafe će platiti smeštaj Mohsenu i njegovoj dvojici sinova u predgrađu Hetafe, a pružiće im i pomoć kod dobijanja azila. Pružamo mu ruku kao gest humanosti. Kasnije ćemo učuiniti nešto konkretnije. On je zainteresovan za našu fudbalsku školu – izjavio je za CNN Luis Migel Pedraza, portparol „Cenafea“.
Mohsenovi sinovi su se u petak sreli i sa predsednikom Real Madrida, prenosi CNN.

Povezana vest:  Tomić: Ostvarili ciljeve, više od toga nije moglo; Lalatović zadovoljan

PHOTO: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images News