aleksandar djordjevic

Đorđević: Bilo je suza, ali imamo još snage

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je veruje u osvojanje bronzane medalje na prvenstvu Evrope, uprkos teškom porazu od Litvanije (67:64) u polufinalu.
-Bilo je svega, svakavih reakcija, razočarenja i suza, ali to je deo sporta. Neke stvari teško padnu čoveku, pogotovo igračima koji imaju snove, ali ne smemo da prestanemo da živimo za te snove. Do ostvarenja se stiže otvorenih očiju, a nama je potrebno da sa velikom dozom realnosti igramo naredne utakmice – rekao je Đorđević novinarima u Lilu.
On je naglasio da će ekipa ima veliku želju da savlada domaćina Francusku u borbi za treće mesto.
-Ovde smo i idemo na pobedu, kao što smo išli i svaku utakmicu. Imamo snagu, kako mentalnu tako i fizičku. Momci su orni i željni da dođu do medalje. Učinićemo sve što je u našoj moći da dođemo do nje. Neće biti lako, jer ako je neko povređen, onda su to Francuzi. Sigurno će igrati sa osvetičkom željom, ali mi nemamo čega da se plašimo. Ostala je još jedna utakmica i postoji ozbiljna želja da ostvarimo pobedu – rekao je selektor srpskog tima i dodao da bi bilo lepo da reprezentacija u narednih 10 do 15 godina stalno bude među četiri najbolje ekipe, i igra na jednu loptu.
Utakmica za treće mesto na Evrobasketu između Francuske i Srbije na programu je sutra od 14 sati.

Povezana vest:  Slavnić zvanično član Kuće slavnih