dusan_ivkovic_kosarka_selektorIvković saopštio spisak igrača koji će se pripremati za SP

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković objavio je danas u Beogradu širi spisak igrača koji će početi pripreme za Svetsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze dvojica debitanata – Dragan Milosavljević i Mladen Jeremić, a selektor je vratio u tim i Aleksandra Rašića, Duška Savanovića, kao i Darka Miličića.

Ivković je novinarima rekao da će stručni štab pratiti i prvenstvo igrača mlađih od 20 godina, koje se održava u Zadru, i da će možda pojačati „A“ selekciju sa nekim od članova mladog tima.

-Sa takmičarske strane, Svetsko prvenstvo nam ne donosi nikakav plasman. Sačuvali smo okosnicu tima od prošle godine, a cilj nam je da napredujemo i da dočekamo spremni Evropsko prvenstvo u Litvaniji, na kome želimo da izborimo plasman na Olimpijske igre u Londonu, što nam je osnovni cilj u četvorogodišnjem ciklusu – rekao je Ivković.

Povezana vest:  EVROLIGA-FAJNALFOR, Partizan i Olimpijakos u udarnom terminu

Selektor je kazao da ima puno poverenje u svoje igrače, kao i da veruje da ekipa može da se popravi dobrim radom na treninzima.

-Kvalitet je nesporan. Možemo da očekujemo napredak tima, a videćemo na prvenstvu da li će to biti dovoljno…Nije nam bio naklonjen žreb, pošto u prvom kolu igramo sa Angolom, koja je najspremnija i najjača afrička selekcija – rekao je Ivković.

Na spisku su: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bojan Popović, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Uroš Tripković, Dragan Milosavljević, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Mladen Jeremić, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Zoran Erceg, Ivan Radenović, Luka Bogdanović, Nenad Krstić, Kosta Perović, Darko Miličić, Miroslav Raduljica i Boban Marjanović.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, PARIZ, Crno-beli bez pobede u veoma uzbudljivoj utakmici!

Uvodne pripreme počinju 28. juna, a 5. jula će spisak biti skraćen na 16 imena. Na bazični deo priprema putuje se 11. jula u italijansko mesto Folgarija, gde će „orlovi“ ostati do 24. jula.

Drugi deo priprema trajaće od 26. jula do 5. avgusta u sportskom centru Kovilovo kraj Beograda. Reprezentacija Srbije putuje u Tursku 5. avgusta, i tamo će učestvovati na turniru sa selekcijom domaćina i Iranom.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vejd postigao 46 poena i ostavio Majami u plej-ofu

Ekipa će trenirati u Istanbulu do 11. avgusta uz jednu trening utakmicu sa domaćinom, a 12. će otići u Maribor. U Sloveniji je predviđeno učešće na turniru od 13. do 15. avgusta, sa Slovenijom, Rusijom i Novim Zelandom.

Reprezentacija 16. avgusta putuje u Atinu, gde će učestvovati na kupu Akropolj od 17. do 19. avgusta, sa Grčkom, Slovenijom i Kanadom.

Tim se 20. vraća u Beograd, a 22. i 22. avgusta će odigrati dve utakmice sa Kinom, od kojih će jedna biti zatvorenog tipa.

Na Svetsko prvenstvo polazi se 26. avgusta.

Svetsko prvenstvo održaće se od 28. avgusta do 12. septembra u Turskoj.