petar bozic kk par trening

Božić: Ponovio nam se Metalac

Trener košarkaša Partizana Petar Božić izjavio je posle poraza od Igokee (71:64) da se njegovom timu ponovio scenario iz prve utakmici ove sezone protiv Metalca u Valjevu.
-Čestitam Igokei na zasluženoj pobedi. U prvom poluvremenu smo nametnuli svoj ritam igre, bili angažovani i imali potpunu kontrolu. Iz polutranzicije i tranzicije smo imali dosta rešenja, ali smo posle toga stali sa svim stvarima koje su nam donele prednost – rekao je Božić za sajt takmičenja.
Crno-beli su dugo kontrolisali rezultat u Laktašima, imali igru i rezultat, ali su od sredine treće četvrtine potpuno pali, posebno u fazi napada, što je domaćin znao da kazni.
-U završnici nam je nedostajalo malo iskustva. Ponovo smo imali neke prazne minute, javljaju se greške koje ne smemo da pravimo, ali moram reći da smo imali i dobrih momenata na ovom meču – dodao je Bozić
Trener Igokee Željko Lukajić izjavio je da je zadovoljan igrom i rezultatima njegovog tima na startu sezone.
-Jako je bitno da smo dobili utakmicu, otvorili smo sezonu nestvarno za nas dobijajući utakmice iz srca, borbe i želje. Cela dvorana je navijala i prvi put Partizan nije imao tu vrstu prednosti kao da igra na domaćem parketu što znači da počinjemo da budemo i simpatični i da je vidljivo da radimo jednu dobru stvar – rekao je Lukajić.
On je ocenio da utakmica protiv Partizana nije bila kvalitetna, ali i da su ljubitelji košarke mogli da uživaju u brojnim dobrim potezima igrača.
-Bilo je i dosta grešaka, ali u ovom stanju u kojem se svi nalaze, na početku formiranja timova, u ovako zgusnutom rasporedu zaista je teško očekivati tečniju igru. Za nas je najbitnije da smo dobili utakmicu, a već sutra se pakujemo i okrećemo narednom protivniku. Nemamo vremena, moramo ovo što pre da zaboravimo – poručio je Lukajić.

Povezana vest:  Dabović: Neće biti lako protiv Nemačke, ali verujem u moju ekipu