derbi_petar_bozic

SUPERLIGA SRBIJE

Istorijska pobeda Partizana u večitim derbijima

 

Košarkaši Partizana večeras su u hali Pionir ubedljivo savladali Crvenu zvezdu sa 118:77 (27:21, 35:10, 37:28, 19:18) i zabeležili najubedljiviju pobedu u istoriji duela protiv „večitog“ rivala. Partizanu je to četvrta pobeda posle pet kola nacionalnog šampionata, dok je Zvezda zabeležila treći poraz.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Džejms Gist i Kurtis Džerels sa po 17 poena. Raško Katić ubacio je 16, a Jan Veseli dodao je na to još 13 poena. U ekipi Crvene zvezde ubedljivo najefikasniji bio je Uroš Nikolić sa 24 poena, dok su Nemanja Nedović i Vujadin Subotić postigli po 12 poena.

Povezana vest:  Veličković najkorisniji igrač 17. kola ABA lige

Crno-beli su dobro počeli utakmicu i brzom igrom i kontranapadima stigli do vođstva od 13:4. Odličnu igru u ovom periodu pružio je krilni centar Partizana Džejms Gist koji je četvrtinu završio sa 10 poena.

Najveća prednost Partizana u prvoj deonici bila je 18:4, ali su crveno-beli nešto boljom igrom u samoj završniti četvrtine smanjili na 27:21. Druga četvrtina u potpunosti je pripala aktuelnom prvaku Srbije.

Povezana vest:  Zvezda dočekuje Panatinaikos u Pioniru

Kolika je bila dominacija Partizana svedoči podatak da su crno-beli u prvih pet minuta druge četvrtine napravili seriju od 17:0 i došli do ubedljivih 44:21.

Partizan se nije tu zaustavio, a zakucavanjem plejmejkera Kurtisa Džerelsa i poenima Vladimira Lučića u poslednjoj sekundi poluvremena domaćin je poveo sa 62:31.

U trećoj deonici, u kojoj je veću minutažu dobilo i nekoliko mlađih igrača Partizana, Veseli i Džerels su serijom „zakucavanja“ doneli Partizanu čak 41 poen viška (89:48). Najveće vođstvo na utakmici, kojoj je prisustvovalo više od 3.000 gledalaca, izabranici Vlade Jovanovića imali su tri minuta pre kraja, kada je na semaforu stajalo 114:68.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Radnički iznenadio Cibonu u Zagrebu

Prethodnu najubedljiviju pobedu u „večitim“ derbijima, Partizan je ostvario 2004. godine, kada je bilo 104:68.

Večeras se još igra meč Metalac-FMP, a sutra mečevi Mega Vizura -OKK Beograd i Hemofarm-Radnički.