dejan radonjic cz olimpijakos

Radonjić: Bio bi ogroman uspeh ako bismo prošli u Top16

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da bi bio ogroman uspeh proći u Top16 fazu Evrolige i da je najvažnije pobedom protiv Strazbura početi to takmičenje.
-Naša želja je potpuno jasna, da pred svojim navijačima dođemo do pobede. Moramo da se nametnemo, da ne dozvolimo protivniku da diktira tempo. Prepoznatljivost Zvezde u Evroligi je ambijent, zna se šta naši navijači mogu da urade i koliko da nam pomognu u ovakvim trenucima – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.
Zvezda će utakmicom protiv Strazbura u četvrtak u Areni početi takmičenje u Evroligi, oslabljena neigranjem povređenih Marka Tejića i Nemanje Dangubića. Pored Zvezde i Strazbura, u Grupi su još Fenerbahče, Real Madrid, Bajern Minhen i Himki, a Radonjić je kazao da je ta grupa najjača ove sezone u Evroligi.
-Bio bi ogroman uspeh ako bismo prošli u Top16 fazu – istakao je trener crveno-belih.
Radonjić se požalio na ritam utakmica na početku sezone, ali je kazao da je njegova ekipa postepeno rasla u prvih pet kola Jadranske lige i da „bolje izgleda“ nego pre 15 dana.
-Nismo bili u prilici da sprovodimo planirano jer smo imali nikad veća opterećenja. To je neprirodno i nije lako funkcionisati u svim tim okolnostima. Uspeli smo odlično da prođemo kroz težak period i uprkos svemu bili u prilici da jednom loptom dođemo do svih pet pobeda – kazao je Radonjić.
On je pohvalno govorio o narednom protivniku Strazburu, koji sa klupe predvodi selektor Francuske Vensan Kole.
-Strazbur ima kvalitetne atletske sposobnosti, ali i sistem igre koji je malo drugačiji od ostalih francuskih ekipa. Imaju iskustvo, potencijal, dobre igrače na svim pozicijama, koji mogu da igraju na visokom nivou – naveo je trener Zvezde.
Kapiten crveno-belih Luka Mitrović rekao je da njegova ekipa ima velike šanse protiv Strazbura ako bude igrala u kontinuitetu i pozvao je navijače da u što većem broju dođu i podrže Zvezdu.
-Strazbur je na papiru najslabija ekipa u grupi, nije atraktivna poput Reala, Fenerbahčea ili Himkija, ali oprez mora da bude i te kako veliki. Atletski su moćna ekipa, koja može da bude izuzetno neugodna ako se razigra i pravi probleme i mnogo jačim ekipama nego što je naša – rekao je Mitrović.
On je kazao da je zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na početku sezone, kada je zabeležila četiri pobeda u pet utakmica.
-Imali smo izuzetno zanimljivu pripremu za Evroligu, pet utakmica u 10 dana, sa svim problemima koji su se čak i povećavali kako je vreme prolazilo. Ali, sa relativno uspešno smo završili ovaj ciklus – kazao je Mitrović.
Utakmica između Zvezde i Strazbura počeće sutra u 19.00.

Povezana vest:  Vojvodina ubedljiva protiv Hemofarma