bozic promocija

Nova uprava KK Partizan zatekla 6,5 miliona evra duga

Uprava košarkaškog kluba Partizan saopštila je danas da je zatekla 6.504.530 evra duga na dan kada je izabrana, a najviše se duguje igračima i trenerima, ukupno 3.624.000 evra. 
-Dug Partizana Poreskoj upravi iznosi 501.172, bankama računajući kratkoročne zajmove 1.398.740, a dobavljačima 872.317 evra. Obaveze prema radnoj zajednici iznose 99.911 i ostalo 8.390 evra – piše u saopštenju.
Struktura dugovanja je objavljena, kako je saopšteno, „u duhu transparentnog poslovanja“ kojim klub želi da „povrati i učvrsti poverenje poverilaca i svih onih koji će ubuduće biti povezani sa Partizanom“. 
Uprava je navela da je preuzela obavezu da redovno obaveštava javnost o finansijskom stanju i koracima koji se preduzimaju u cilju konsolidacije.
Partizan je zahvalio kompaniji Nis koja je ostala jedini veliki sponzor, kao i svim poveriocima na razumevanju i dobroj volji čime je izbegnuto proglašavanje stečaja i „stavljanje ključa u bravu“, uz konstataciju da je potrebna velika doza strpljenja.
-Da bi stvari krenule na bolje i da bi se povratilo poverenje, klub je na sebe preuzeo obavezu da uz sanaciju dugova obezbedi redovnu isplatu tekućih obaveza prema igračima, trenerima i radnoj zajednici. U prethodna dva meseca, to je i ostvareno – navodi se u saopštenju.
Ističe se da uprava kluba planira buduće troškove koji mogu da budu izmireni na vreme i da svi navedeni subjekti sa sigurnošću mogu računati na svoj zarađeni novac. Partizan je poslao poruku podrške trenutnoj ekipi i apelovao na navijače da „u jednoj od najtežih situacija u istoriji kluba“ u što većem broju dolaze u halu Pionir i podrže mladi tim.

Povezana vest:  Završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Beogradu