VLADIMIR STIMAC VS TAMIS

Vladimir Štimac ponovo u Crvenoj zvezdi!

 

Reprezentativac Srbije i nekadašnji igrač Crvene zvezde, Vladimir Štimac vraća se među crveno-bele! Bivši košarkaš Bajerna, potpisao je ugovor sa našim klubom do kraja sezone. Vladimir Štimac je ovu sezonu započeo u Estudijantesu, prethodne sa velikim uspehom igrao u Minhenu, pre toga u španskoj Unikahi, i turskom Banvitu.

Dvadesetosmogodišnji Štimac je igrao za Crvenu zvezdu u periodu od 2008-2010.godine i svojim igrama, borbenošću, ali i pripadnošću crveno-belim bojama koju nikada nije krio, čak i kada je igrao u drugim klubovima, postao je jedan od ljubimaca navijača našeg kluba.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Metalac i došla do drugog mesta tabele

Tokom bogate karijere, igrao je za Žalgiris, Ventspils, Crvenu zvezdu, Nimburk, turski Olin, Banvit, Unikahu, Bajern i Estudijantes.

Štimac je reprezentativac Srbije od najmlađih kategorija, osvajao je zlatne medalje 2005 i 2007. godine na Evropskim šampionatima za mlade selekcije, takode, ima zlatne medalje sa Univerzijada 2009 i 2011.godine, dok je sa seniorskim timom osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Povezana vest:  EVROLIGA, Nekoliko stotina navijača dočekalo ekipu Partizana