zvezda-partizan ak

Košarkaši Zvezde dobili derbi protiv Partizana

Košarkaši Crvene zvezde savladali su većeras ekipu gradskog rivala Partizana sa 92:77 (13:24, 32:16, 23:20, 24:17), u derbi utakmici 8. kola regionalne ABA lige.
Crveno-beli su zabeležili šestu pobedu ove sezone i ponovo preuzeli drugo mesto na tabeli, dok je Partizan šestim porazom ostao pri dnu.
Meć je odigran u hali Pionir pred oko 3.800 gledalaca, a sudili su Ilija Belošević, Marko Juras i Miloš Koljenšić.
Crvena zvezda: Rebić, Tompson 2, Mekel 12, Lazić 14, Simanić, Tejić 11, Simonović 6, Gudurić 10, Jović, Miler 17, Cirbes 7, Štimac 13.
Partizan: Cvetković 14, Aranitović 19, DŽons 12, Marinković, Vitkovac 9, Đumić,5 Perović 4, Magdevski, Andrić3, Milutinović 7, Vrabac, Ađušić 4.
Teže nego što rezultat govori, Crvena zvezda slavila je u prvom ovosezonskom derbiju sa Partizanom, koji je na većerašnjem susretu pokazao veliku želju da parira aktuetlnom šampionu Srbije i regionalne lige.
Oba tima nervozno su ušla u meć, ali se Partizan u takvoj igri bolje snašao i uglavnom preko novog pojaćanja, Amerikanca Kevina DŽonsa, dolazio do lakih poena ispod obruća.
Crno-beli su trojkama Aranitovića i Milutinovića došli do prvog znaćajnijeg vođstva, te je na kraju prve ćetvrtine semafor pokazivao 24:13 za ekipu Petra Božića, a Zvezda je pokazala da ima mnogo problema sa napadom na poćetku susreta.
Takođe, ni dbrana šampiona ABA lige nije bila na uobićajenom nivou.
Izabranici Dejana Radonjića znatno motivisanije ušli su u drugu ćetvrtinu, pa su serijom 13:0, brzo stigli do poravnanja, a zatim i do preokreta.
U tim momentima blistao je Kvinsi Miler koji je postigao ćak devet poena i vodio Zvezadu do preokreta.
Igraći Partizana nisu imali rešenja za Milera, dok su se u napadu mućili sa jakom i pokretljivom odbranom crveno-belih.
Partizan je pred kraj druge ćetvrtine došao do ?daha?, pa se na odmor otišlo rezultatom 45:40 za formalnog ?domaćina? u ovom susretu, ekipu Crvene zvezde.
U drugom poluvremenu razigrao se kapiten Zvezde Branko Lazić, koji je zajedno sa povratnikom Vladimirom Štimcem vodio tim do prvog dvocifrenog vođstva na meću.
Nakon pogotka Gudurića uz faul, semafor je pokazivao 61:50, a tim Dejana Radonjića do kraja susreta ćuvao je stećenu prednost koja je u jednom momentu bila i plus 22.
Kvinsi Miler je potvrdio da će biti ogromno pojaćanje za tim Crvene zvezde, koju ćeka još mnogo izazova, a već prvi sledi za tri dana, kada će u beogradsku Kombank arenu stići turski Fenerbahće, predvođen Željkom Obradovićem i mnogim evropskim zvezdama.
Mladi tim Partizana pokazao je veliku želju da parira, u ovom trenutku znatno jaćem timu Crvene zvezde.
Izabranici trenera Božića, međutim, priliku za izlaz iz krize moraće da potraže u nekoj drugoj utakmici, a nova je već za vikend, kada će ugostiti podgorićku Budućnost.

Povezana vest:  EP DO20 GODINA, Poraz Orlova od Rusa

PHOTO: ATAIAMGES