VELJA

PLIVANJE
Duplo srebro za Stjepanovića u Dohi

Naš najbolji plivač Velimir Stjepanović osvojio je dve srebrne medalje na Svetskom kupu koji se ovog vikenda održava u Dohi. U izuzetno jakoj konkurenciji, Stjepanović je u finalu trke na 200m slobodnim stilom bio drugi, u vremenu 1:47.56, a ispred je samo bio svetski šampion iz Kazanja, Britanac Džejms Gaj (1:47.06). Dan ranije, Velimir je takođe bio drugi u trci na 400m slobodnim stilom – 3:48.70, čime je potvrdio vrhunsku formu.
– Zadovoljan sam sa dve osvojene medalje. Konkurencija je bila mnogo jača nego na takmičenju u Hong Kongu, pa je i daleko teže bilo doći do odličja. Nijanse su i ovog puta odlučivale o redosledu na kraju, a čestitam Gaju na zlatu. Trkali smo se do poslednjeg momenta za to prvo mesto – rekao je Stjepanović, neposredno posle velikog rezultata u bazenu.
Dva dana, dve medalje, to mogu samo vrhunski plivači. Velimir je pokazao da sa pravom pripada samoj svetskoj eliti u ovom sportu.
– Dobro je bilo i prvog dana. To mi je drugo ili treće najbrže vreme u karijeri na 400m slobodno, a ostvario sam ga tek na početku ove sezone. Mislim da mogu još bolje da otplivam na narednom Svetskom kupu koje me uskoro čeka u Dubaiju – objasnio je srpski as.
Velimir je čestitao i Ivanu Lenđeru na odličnom vikendu u Dohi i poželeo još uspeha naših plivača na međunarodnoj sceni.

Povezana vest:  VESLANJE, U Plovdiv s istom željom, a s različitim ciljevima