Srpske reprezentativke u kajaku, sestre Olivera i Nikolina Moldovan, složne su u oceni da je osvajanjem bronzane medalje na Svetskom kupu u češkim Račicama sezona počela na najbolji način i dodale da im sada predstoji priprema za Evropsko prvenstvo.

-Jako sam srećna što smo Nikolina i ja osvojile bronzanu medalju na 500 metara. Ovo je ujedno naša prva medalja na Svetskim kupovima u ovoj disciplini. Nas dve smo poznate da smo sve bolje kako sezona odmiče, pa nam ovaj početak malo remeti planove s medaljama. Ova sezona je jako dobro počela – rekla je Olivera Moldovan.

Povezana vest:  VESLANJE, Brušenje za sezonu

Sestre Moldovan su do bronzane medalje u trci na 500 metara u Račicama stigle u vremenu od minut i 44,661 sekund.

-Prezadovoljna sam ovom medaljom. Prva sezona da smo odličnjoj formi već u maju. Ide nam dvosed odlično. Složne smo, a i s planom našeg trenera pokazale smo da možemo da budemo sve bolje u nastavku. Finalna trka je bila teška i napeta do kraja i drago mi je što se završila u našu korist – rekla je Olivera.

Povezana vest:  PLIVANJE, Bokanić odgovorio Sebastijanu Higlu

Ona je dodala da im sada predstoji nedelju dana pauze, pre nego što krenu pripreme za Evropsko prvenstvo, koje ih očekuje za mesec dana.

-Za mesec dana nas čeka EP. Nastupićemo u ovom sastavu. Očekivanja su ogromna, jer nam je to generalna proba pred Olimpijske igre u Riju – rekla je Olivera Moldovan.

Povezana vest:  VESLANJE, SP HOLANDIJA 2014, Marjanović i Filipović u B finalu bolji od prošlogodišnjih svetskih prvaka

Zlato u trci na 500 metara pripalo je Ini Hriščun i Anastasiliji Todorovoj iz Ukranije (1:42,550), dok su srebro osvojile Nemice Tina Dice i Franciška Veber (1:42.600).