Srpske reprezentativke u kajaku, sestre Olivera i Nikolina Moldovan, složne su u oceni da je osvajanjem bronzane medalje na Svetskom kupu u češkim Račicama sezona počela na najbolji način i dodale da im sada predstoji priprema za Evropsko prvenstvo.

-Jako sam srećna što smo Nikolina i ja osvojile bronzanu medalju na 500 metara. Ovo je ujedno naša prva medalja na Svetskim kupovima u ovoj disciplini. Nas dve smo poznate da smo sve bolje kako sezona odmiče, pa nam ovaj početak malo remeti planove s medaljama. Ova sezona je jako dobro počela – rekla je Olivera Moldovan.

Povezana vest:  PLIVANJE, Čavić u polufinalu

Sestre Moldovan su do bronzane medalje u trci na 500 metara u Račicama stigle u vremenu od minut i 44,661 sekund.

-Prezadovoljna sam ovom medaljom. Prva sezona da smo odličnjoj formi već u maju. Ide nam dvosed odlično. Složne smo, a i s planom našeg trenera pokazale smo da možemo da budemo sve bolje u nastavku. Finalna trka je bila teška i napeta do kraja i drago mi je što se završila u našu korist – rekla je Olivera.

Povezana vest:  Torpov menadžment demantuje da je on na rehabilitaciji

Ona je dodala da im sada predstoji nedelju dana pauze, pre nego što krenu pripreme za Evropsko prvenstvo, koje ih očekuje za mesec dana.

-Za mesec dana nas čeka EP. Nastupićemo u ovom sastavu. Očekivanja su ogromna, jer nam je to generalna proba pred Olimpijske igre u Riju – rekla je Olivera Moldovan.

Povezana vest:  KAJAK, Sestre Moldovan treće u K-2 na 200 m

Zlato u trci na 500 metara pripalo je Ini Hriščun i Anastasiliji Todorovoj iz Ukranije (1:42,550), dok su srebro osvojile Nemice Tina Dice i Franciška Veber (1:42.600).