vracar plivanje

OI 2012

Plivači: Daćemo maksimum

 

Selektor plivačke reprezentacije Srbije Dejan Pejinović rekao je da bi polufinale na Olimpijskim igrama predstavljalo vrhunski uspeh i ocenio je da je u tom sportu, uz atletiku, verovatno najteže osvojiti medalju.

-Tim ove godine ima osmoro ljudi, a prvi put u istoriji nastupa ćemo imati i štafetu (4×100 slobodno). Velike nacije se četiri godine spremaju za Igre i imaju ih u sistemu kao primarno takmičenje. Konkurencija će biti oštra. Svi plasmani u polufinale su vrhunski domet, finale je više od vrhunskog, a medalju u plivanju ne treba komentarisati, jer je pored atletike jedan od najtežih sportova za osvajanje medalje – rekao je Pejinović novinarima pred polazak u London.

Povezana vest:  Veslačka premijera u Bačkoj Palaci

Plivačica Nađa Higl obećala je samo maksimalni napor u nastupu.

-Pošto ženski deo ekipe ima samo nas dve, ja ću u ime celog tima da kažem da ćemo dati naš maksimum i da ćemo se posvetiti trkama i biti jedni uz druge koliko možemo. Videćemo da li će to biti dovoljno za neki uspeh – rekla je Nađa Higl.

Povezana vest:  VESLANJE, Uspešno organizovan još jedan BIR

Slično je razmišljao i Radovan Siljevski, jedan od plivača koji je znatno kasnije dobio poziv za Igre.

-Ima nas troje koji smo pakovali kofere za odmor, ali na kraju je ispalo da idemo na Olimpijske igre. Neki su spremniji više, a neki manje, ali daćemo sve od sebe, a ostaje da se vidi koliko će se to što damo u bazenu odraziti na rezultat – rekao je Siljevski.

Povezana vest:  POČELA IZGRADNJA VESLAČKOG CENTRA NA SREBRNOM JEZERU, Počeo da niče kapitalan objekat srpskog veslan