lopta_u_kosu

Kadeti Srbije pobedili Francusku za četvrtfinale EP

 

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope u Litvaniji i Letoniji pošto je danas u drugom kolu F četvrtfinalne grupe savladala selekciju Francuske sa 56:53 (11:14, 14:13, 14:7, 17:19).

Ovom pobedom izabranici selektora Marka Ičelića osigurali su jedno od prva četiri mesta u grupi, bez obzira na ishod mečeva poslednjeg kola. Posle velike borbe u kojoj su dominirali u skoku, igrali čvrsto u odbrani, pronašli su način da u samom finišu nadmudre i pronađu put do bodova protiv rivala kome se i dalje daju najveći izgledi za konačan trijumf na šampionatu.

Povezana vest:  Barselona pobedila Partizan posle produžetka

Najzaslužniji za pobedu srpskih kadeta bili su Pavlović sa 15 i Doković sa 10 poena, dok je u timu Francuske Ori ubacio 12 poena.

-Ovi momci imaju sjajan karakter i neviđenu želju za pobedama. Često to ponavljam, jer me svaki put iznova iznenade količinom energije i retko viđenom upornošću. Selekciju Francuske niko na šampionatu nije nadskočio i sveo na samo 53 poena – izjavio je selektor Ičelić.

Povezana vest:  Selektor Ivković: Želeo sam da ukažem na probleme!

On je naveo da je ekipa ponovo odigrala odbranu na visokom nivou.

-U napadu smo bili strpljivi, igrali skoro do isteka 24 sekunde, a plasman u četvrtfinale je nagrada za sav trud i napor koji smo uložili od prvog dana priprema. Sutra igramo protiv selekcije Poljske meč bez imperativa pobede, bez pritiska. Igrači nisu na to navikli, oni jednostavno vole tenziju, neizvesne završnice, tada pružaju najviše. Bez obzira na sve, želimo da nastavimo seriju pobeda – istakao Ičelić.

Povezana vest:  Raduljica ide u Šangdong

Kadeti Srbije (igrači do 16 godina) sastaju se u trećem kolu F četvrtfinalne grupe sa vršnjacima iz Poljske sutra od 14:45 sati.