dejan radonjic cz tajfun

Radonjić: Bajern je još jedan novi izazov

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je pred gostovanje minhenskom Bajernu da duel sa timom kojeg vodi Svetislav Pešić predstavlja samo jedan od novih izazova u evroligaškoj sezoni.
Taj meč je veoma značajan za obe ekipe u nastojanju da se u okviru A grupe domognu mesta koje vodi u narednu fazu elitnog takmičenja.
-Posle jako bitne pobede u Skoplju u ABA ligi raspoloženje je dobro. Idemo u Minhen da igramo protiv Bajerna koji je puno pokazao u dosadašnjem delu Evrolige. Savladali su dosta ubedljivo Himki i Strazbur i imali dva sjajna meča protiv Fenerbahčea u Istanbulu i protiv Reala u Madridu. Pokazali su da imaju odličan tim, veliko iskustvo, tu je i Pešić kao garancija rezultata i dobrih stvari koje se dešavaju u klubu – izjavio je Radonjić za klupski sajt uoči puta u Nemačku i dodao da je jasno da njegove izabranike čeka teška utakmica i kvalitetan protivnik.
-Bajern je itekako konkurentan svim timovima u našoj grupi. Idemo u Minhen da odigramo meč za koji smatramo da će biti još jedan novi izazov za nas – poručio je Radonjić.
Crveno-beli će pokušati da u dvorani “Audi Dom“ zabeleže drugu pobedu u Evroligi ove sezone, a prvu na strani, protiv rivala čije boje i četvorica košarkaša sa ovih prostora, Savanović, Micić, Kovačević, kao i Đedović, koji je ove sezone jedan od nosilaca igre mihnenskog tima.
-Pre svega moramo da pružimo znatno bolju partiju, nego što je bio slučaj u poslednja tri kola u Evroligi. Reagovali smo posle Fenerbahčea, vratili smo se na prvo mesto u ABA ligi što je za nas jako bitno, a što se tiče Evrolige moramo da verujemo, jer i dalje postoji šansa za Top 16 fazu – rekao je Stefan Jović.
Kako je istakao, on i saigrači znaju da je „izuzetno teško iz ove perspektive“, ali da je na njima da sutra pruže maksimum i pokušaju da osvoje bodove.
-Mislim da je Bajern najkonstantnija ekipa u našoj grupi, bez obzira na njihov skor. U Madridu su izgubili u finišu, dobro su namučili Fener tamo, dobili su Himki, i po meni nezasluženo su na ovoj poziciji na kojoj se trenutno nalaze – zaključio je Jović.
Kapiten crveno-belih Branko Lazić naveo je da će posle tri vezana poraza u Evroligi ekipa pokušati da pruži pre svega bolju partiju.
-Želimo da popravimo situaciju u grupi i da pokušamo da ostanemo konkurentni za plasman u narednu fazu. Ekipa Bajerna je dobro sastavljena od dosta iskusnih pojedinaca i to su pokazali na svim mečevima do sada. Sigurno da će biti teško protiv njih, ali mi ne idemo tamo da izgubimo sa što manjom razlikom, nego idemo s ciljem da pokušamo da ostanemo u igri za plasman u Top 16 – kazao je Lazić.
Utakmica 5. kola A grupe Evrolige između Bajerna i Crvene zvezde igra se u četvrtak u Minhenu od 20.45 sati.

Povezana vest:  Zvezda: Interesovanje za naše igrače ne možemo da zabranimo