Red_Bull_King_Of_The_Rock_nis_1

RED BULL KING OF THE ROCK U NOVOM SADU

U subotu sa početkom u 12 časova na košarkaškim terenima na Štrandu, održaće se četvrti po redu Red Bull King of the Rock turnir. Pre Novog Sada, turniri su održani u Nišu, Kragujevcu i Čačku i do sada su poznata 36 učesnika finalnog turnira koji će se održati u Beogradu 29. maja na Kalemegdanu.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Pobeda Partizana, porazi Fenerbahčea i CSKA

U subotu 21. maja sa početkom u 12 časova, na košarkaškim terenima na Štrandu u Novom Sadu nastavlja se serija Red Bull King of the Rock turnira.

Red Bull King of the Rock je najveći košarkaški 1 na 1 turnir koji se igra u Srbiji. Tokom prethodna dva vikenda, kvalifikacioni turniri održani su u Nišu, Kragujevcu i Čačku. Na prethodna tri turnira igralo je ukupno 192 igrača, koji su se u svojim gradovima borili za plasman među 12 najboljih i učešće na finalnom turniru koji će se održati u Beogradu 29. maja.

Povezana vest:  TURNIR U ISTANBULU, Srpski košarkaši pobedili Iran

Kao i na prethodnim turnirima i u Novom Sadu će 64 prijavljena takmičara igrati po sistemu eliminacija, a 12 najboljih će se kvalifikovati za veliko finale.

Nakon turnira u Novom Sadu, Red Bull King of the Rock se seli na terene KK Partizan na Kalemegdanu gde će se održati poslednji kvalifikacioni turnir 28. maja. Dan nakon beogradskih kvalifikacija sledi veliko finale sa učesnicima iz svih gradova. Pobednik završnog turnira predstavljaće Srbiju na svetskom finalu koje će se održati u Alkatrazu, San Francisko, Amerika krajem septembra ove godine.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati i tabela 14. kola Jadranske lige