reba-minhen-3

Rebić: U Minhenu kao da smo igrali pred punim Pionirom

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Rebić rekao je da je ekipa zabeležila jako bitnu pobedu protiv Bajerna (90:79) i pohvalio odličnu atmosferu u dvorani u Minhenu u kojoj se nalazilo dosta simpatizera beogradskog kluba.
-Vrlo bitna pobeda za nas. Nekako je bilo vreme da se pokažemo u pravom svetlu, i ova pobeda je došla u pravom trenutku. Već na samom zagrevanju osetila se pozitivna atmosfera. Došlo je puno naših navijača i imali smo utisak kao da igramo pred punim PIonirom. Dali su nam ogromnu energiju koju smo uspeli da zadržimo svih 40 minuta – rekao je Rebić za klupski sajt.
On je posebno naglasio fantastičnu partiju Stefana Jovića, koji je postavio novi rekord Evrolige sa 19 uspešnih asistencija.
-Jović je bio izvanredan, pronalazio nas je sve, a na nama je bilo da ubacujemo otvorene šuteve što smo i uspevali- rekao je mladi košarkaš.
Jedan od najboljih aktera jučerašnje utakmice Stefan Jović rekao je da još uvek nije svestan velikog uspeha, ali i upozorava da Zvezdu već u nedelju očekuje nova bitna utakmica u ABA ligi protiv Igokee u Pioniru.
-Iskreno, još nisam svestan svega. Stižu pohvale sa svih strana, ali treba vremena da se sve to slegne. Već su novi izazovi pred nama, u nedelju nas očekuje veoma bitna utakmica u ABA ligi, koja je i te kako važna za nas i prioritet u ovom trenutku. Nema mesta euforiji i moramo da nastavimo da radimo. Recept za Igokeu i ostale utakmice je igra od sinoć – rekao je Jović.
On je naglasio da je pobeda protiv Bajerna dala potrebnu dozu samopouzdanja ekipi i naglasio da je odlična timska igra bila ključna za veliku pobedu u Minhenu.
-Iz perspektive od pre dva dana je bilo veoma teško videti Top 16 fazu, ali je posle ove utakmice i pobede sve to malo drugačije. Moram da pohvalim i mladog Rebića koji je fantastično odigrao tih petnaestak minuta. Delovali smo sigurno, imali smo mnogo raspoloženih igrača, pogotovo centara koji su ispod koša fenomenalno koristili sve moje lopte. Timska igra pre svega je donela rezultat – naglasio je Jović.
Iz Crvene zvezde su saopštili da je kapiten Branko Lazić na jučerašnjem meču doživeo lakšu povredu primicača desne noge, i da će se treninzima vratiti već u utorak.
Plejmejker Gal Mekel nije nastupio u Nemačkoj zbog distorzije skočnog zgloba i odsustvovaće pet do sedam dana.
Crvena zvezda u 10. kolu ABA lige u nedelju od 17 sati u Pioniru dočekuje Igokeu.

Povezana vest:  Milojević: Svaka utakmica je važna u borbi za plej-of