dejan radonjic cz mega

Radonjić: Dobra atmosfera, ali povrede nas muče

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da predstojeću utakmicu protiv Igokee u Jadranskoj ligi ekipa dočekuje u dobroj atmosferi, ali da je prisutna i zabrinutost zbog povreda.
-Posle dobre utakmice, zbog igre i rezultata protiv Bajerna, meč sa Igokeom dočekujemo u dobroj atmosferi. Ipak, postoji doza zabrinutosti zbog novih povreda, ali ;bez obzira na sve, protiv Igokee idemo na pobedu koncentrisanom i odgovornom igrom – rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.
Lider Jadranske lige, Crvena zvezda, dočekaće sutra u Hali Pionir Igokeu.
-Oni imaju i mlade, ali i iskusne igrače koji su u karijeri, a i u Zvezdi, odigrali mnogo teških utakmica. Sigurno dolaze motivisani i žele da nas iznenade – rekao je Radonjić.
Tokom meča Bajern – Crvena zvezda posle jednog proklizavanja povredio se i zamenik kapitena Branko Lazić, a uoči utakmice povredu je doživeo i plejmejker Gal Mekel.
-Lazić nije ozbiljnije povređen, a na teren će se vratiti u utorak ili sredu. Mekel i dalje ne može da trenira i ne znamo kada će moći. Ne znam ko će ekipu izvesti protiv Igokee. ;Nismo tražili zamenika zameniku. Nismo očekivali da se i Lazić povredi, samo da se ne povredi novi kapiten – kazao je on.
Na pitanje novinara da li će s Markom Simonovićem, kom će uskoro isteći kratkoročni ugovor, biti produžena saradnja, Radonjić nije želeo direktno da odgovori.
-Biće u nedelju u timu i igraće. Nadam se da će biti dobar kao i u meču protiv Bajerna – kazao je trener crveno-belih i dodao da svaki igrač može da ima loš dan, aludirajuči na zvižduke upućene Simonoviću na utakmici sa Fenerbahčeom.
Novinare je zanimalo i u kakvoj je fizičkoj kondiciji suspendovani plejmejker Markus Vilijams, koji se tek nedavno priključio ekipi.
-Pokušaćemo da ga podignemo kroz trenažni proces, da kada počne da igra bude na nivou i da doprinos što boljim rezultatima. Polako ga treninzima uvodimo u formu – rekao je Radonjić.
On je dodao oporavak Nemanje Dangubića ide brže od očekivanog i da bi uskoro trebalo da počne da trenira s loptom.
Utakmica između Crvene zvezde i Igokee igra se sutra od 18.00 u Hali Pionir.

Povezana vest:  Dentmon MVP kola, Bogdanović i Krstić najbolji strelci