Marina Maljkovic KZS 1

Maljković: Devojke su zaslužile pun Pionir

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković pozvala je danas publiku da u što većem broju dođu u halu Pionir i pomognu nacionalnom timu na početku kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2017. godine.
Srbija prvi meč u grupi D igra protiv Nemačke 21. novembra, a četiri dana kasnije gostuje u Luksemburgu.
-Uverena sam da će igračice prema državnom dresu zadržati isti odnos kakav ih je krasio i do sada. Kada se kaže Srbija u ženskoj ko?arci, to je sinonim rada, požrtvovanja i timskog duha i jedino čemu se iskrenom nadam su pune tribine u Pioniru, jer je to minimum koji su ove devojke zaslužile – rekla je Maljkovićeva za sajt KSS.
Ovo će biti prvo okupljanje izabranica Marine Maljković od velikog trijumfa u
Budimpešti kada je osvojena titula prvaka Evrope.
-Osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu uneli smo sreću i radost u
mnoge domove u Srbiji, a i van nje. Time smo postali velika motivacija za sve ekipe koje će igrati protiv nas, jer mi više nismo mala i anonimna Srbija. Ovu priliku koristim da se zahvalim narodu u svoje ime, ali i u ime svih devojaka na dočeku iz bajke koji su nam priredili i koji cemo pamtiti do kraja života – kaže Maljkovićeva.
Ona je najavila da će ekipu činiti iste košarkašice, koje su osvojile zlato u Mađarskoj.
-Dobar tim svakako ne treba menjati. Košarkašica koje su osvojile ovu istorijsku medalju za Srbiju su pozvane za akciju u novembru. Uz njih tu će biti još dve devojke koje su poslednje otpale sa konačnog spiska za EP, a to su Aleksandra Crvendakihc i Sanja Mandić – rekla je Maljkovićeva i istakla da očekuje tešku utakmicu sa Nemicama.
-Praksa mi govori da je veoma teško igrati utakmicu protiv bilo kog protivnika posle jedne pauze, posebno ovakve i osvajanja zlatne medalje. Nemačka je disciplinovan tim. Dobro se pripremaju, igraće čak u sredu prijateljsku utakmicu sa Poljskom, tako da ce biti izuzetno težak rival – zaključila je Maljkovićeva.
Najbolje srpske košarkašice okupiće se u ponedeljak u Hali sportova kada će započeti pripreme za prve dve kvalifikacione utakmice za EP 2017.
Posle Nemačke, sledi gostovanje u Luksemburgu, dok je naredna reprezentativna akcija zakazana za februar sledeće godine.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Minesote