bosko jakovljevic3

Veče inspirisano elegancijom i Novim Sadom na Serbia Fashion Weeku

Uz posebno veselu atmosferu i dobru energiju, četvrto veče Serbia Fashion Weeka biće zapamćeno po izuzetnim i elegantnim kreacijama, kao i po sjajnim modnim kreatorima kao što su Mladen Milivojević Baron, Flora Miranda, Milica Tričković, Boško Jakovljević, Zorana Miličić, Lazar Ilić i španska modna kuća ES Collection.
Gošća Srpske nedelje mode iz Belgije, Flora Miranda prikazala je „modu budućnosti“ kroz prvi deo njene revije koji je sadržao kreacije od vodoravno spajanih plavih i crnih isečaka kože, te je delovalo kao da su manekenke na pistu upravo sletele iz neke druge galaksije. Flora je i nastavila u istom, futurističkom stilu dok su pistom lepršale haljine svetlucave srebrne boje. Zadovoljna organizacijom Serbia Fashion Weeka, Belgijanka je otkrila da je inspiraciju pronašla u stalnoj zauzetosti ljudi koji neprestano gledaju u mobilne telefone i tablete.
Revija koja se izdvojila nesvakidašnjim komadima i odličnom stilizacijom, jeste ona koju je osmislio Mladen Milivojević Baron. Muško-ženska kolekcija dopunjena različitim aksesoarima u vidu korpi sa cvećem, šeširima, koferima ili svežnjevima knjiga bila je inspirisana cirkusom, suncokretovim cvetom i arhitekturom Novog Sada. Kako je izjavio, Baron se trudio da uklopi tradicionalno i moderno. Kongresni centar Master Centra bio je premali da primi sve koji su došli da pogledaju novu kolekciju novosadskog dizajnera.
Revijom Boška Jakovljevića „Strip(ed) soul“ završeno je još jedno sjajno veče na Srpskoj nedelji mode. U prepunoj sali Master centra „Novosadskog sajma“ okupljeni su mogli da pogledaju tri revije u jednoj. Prvi deo inspirisale su ’80. godine, Duran Duran, David Bouwie, čija se muzika i čula u toku izvođenja revije. Drugi deo, oslikana odela od papira, izazvala su posebnu pažnju, pogotovo kada je jedan od manekena dokazao da se odelo ne može pocepati i da je samim tim veoma nosivo. Poslednji deo revije, po Boškovim rečima, pokazuje ono što njemu prija da nosi.
„Ženu kod koje nema tabu tema“ predstavila je svojom kolekcijom Zorana Miličić.
– Dama koju sam zamislila u svojim kreacijama je hrabra, samouverena i ne boji se da eksperimentiše. Sama sam napravila aplikaciju koja se provlači kroz većinu mojih komada kako bih se po nečemu izdvajala – izjavila je Miličićeva. Jedan deo njene kolekcije je namenjen muškarcima, modernim i samouverenim, a upečatljive su bile atraktivne kožne jakne i komadi izrađeni od džinsa.
Milica Tričković predstavila je predivne, svečane haljine, pantalone, suknje, kao i kombinezone u kojima bi se svaka žena osetila posebnom. Boje koje su dominirale su zemljanih tonova, ali su se mogli pronaći i klasični komadi crne ili bele boje.
Kolekciju koja bi se mogla opisati kao „crno-bela elegancija sa dozom provokacije“ potpisuje crnogorski dizajner Lazar Ilić. Prikazao je veoma izazovne komade garderobe, kao i haljine i odela dopunjene efektnim aplikacijama u vidu resa ili šljokica. Korseti koje je izradio Stefan Golubović savršeno su se uklopili uz ženstvene i provokativne komade crnogorskog dizajnera. Jedan od modela na reviji bila je i Soraja Vučelić.
Još jedan inostrani dizajner briljirao je na Serbia Fashion Weeku. Grčki dizajner Kathy Heyndels je tokom prvog dela revije prikazao jakne i prsluke od kože i krzna, a u nastavku veliki broj haljina različitih geometrijskih oblika. Od materijala je u većini bila zastupljena koža, ali i čipka koja je upotpunjena zlatnim detaljima.
Iz prvog reda revije su sa velikim interesovanjem pratili Darko Miličić, proslavljeni košarkaš koji je došao da podrži suprugu Zoranu, novinarka i spisateljica Jelena Bačić Alimpić, pevačica Tanja Banjanin, dizajner Bata Spasojević, voditeljka Ena Popov sa suprugom Nenadom Čankom….
Još dva dana ostalo je do kraja Serbia Fashion Weeka, a publiku očekuje još fantastičnih dizajnera iz raznih krajeva Evrope i sveta – Agata Ruiz de la Prada, Joan Okorodudu, ES Collection, Sandrin Filip, Romero Brajan, Marija Šabić, Bata Spasojević i mnogi drugi.
Ulaznice se i dalje mogu nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tixa ili putem sajta www.gigstix.com.
Detaljnije informacije na www.serbiafashionweek.com ili www.facebook.com/serbiafashionweek .

Povezana vest:  Danijela Jankov pomogla tradicionalnu akciju kluba Mr Stefan Braun