radovan curcic promocija 3

Ćurčić: Vratili smo se na početak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbioje Radovan Ćurčić rekao je da je poraz od Češke (4:1) u Ostravi nacionalni tim vratio na početak i probleme iz prošlosti.
-Utakmica je otvorila mnoge stvari, mislio sam da smo na pravom putu, da smo uspeli da se izdignemo iz sutuacija u kojoj smo bili u martu. Mislio sam da će nas pobeda protiv Albanije više podići, sinoć su stvarli krenule naopako, opet smo se vratili na početak – rekao je Ćurčić novinarima prilikom povratka iz Ostrave u Beograd.
On je istakao da je način na koji je Srbija odigrala drugo poluvreme za svaku kritiku.
-Kada je teško i bitno, pokazujemo drugi onos. Mislim da reprezentacija Srbije i prijtaljske utakmice mora da odigra na visokom nivuo, ne može da se gubi na ovakav način. Imali smo 10 minuta do kraja, gubili 2:1.. Ne može se otvoriti, bez glave jurišati napred i otići u rezultatsku katastrofu. Nije isto izgubiti 2:1 i 4:1 – poručio je Ćurčić.
Selektor nije želeo da analizira individualne greške igrača, iako je upozorio da se takve stvari ne smeju dešavati ozbiljnim reprezentacijama.
-To je posledica nedovljne koncentracije, nismo ušli u meč kao što je bio slučaj protiv Albanije i Portugalije. Sinoćna utakmica je povod da razmislimo o svemu i dobro analiziramo. Verovali smo u jednu ideju, pokazalo se da to nije moguće ostvariti. Na potezu je FSS, podneću izveštaj da svima olakašamo posao u budućnosti – zaključio je Ćurčić.

Povezana vest:  Tijago Silva osvojio trofej "Zlatna samba"