zadar partizan

Partizan posle neizvesne završnice izgubio u Zadru

Košarkaši Partizana izgubili su večeras na gostujućem terenu od Zadra sa 61:65 (14:21, 14:15, 23:15, 10:14), u poslednjoj utakmici 10. kola Jadranske lige. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Kevin Džons sa 16 poena i pet skokova, Čedomir Vitkovac postigao je 13 poena, a Andreja Milutinović 11 poena. Vanja Marinković i debitant Džamar Vilson dodali su po sedam poena.
Zadar je do pobede predvodio Ante Delaš sa 27 poena i četiri asistencije, Glen Kouzi postigao je 10 poena, a Filip Kraljević osam poena. Partizan je pretrpeo sedmi poraz u 10 kola i nalazi se na začelju, a Zadar je ostvario petu pobedu i u sredini je tabele.
Pre utakmice u hali „Krešimir Ćosić“ održan je minut ćutanja za žrtve terorističkih napada u Parizu.
Zadar je od početka poveo, a posle „trojke“ Kouzija stekao je osam poena prednosti (15:7). Partizan je posle toga uzvratio serijom od 7:0 i prišao na poen zaostatka, ali su domaći završili četvrtinu serijom od 6:0 za vođstvo od 21:14. ; 
Domaći su čuvali prednost u nastavku, a Partizan je u igri držao Vitkovac. Posle serije 6:0 Zadar je poveo sa 27:18 i do kraja poluvremena sačuvao je prednost zahvaljujući Kouziju i Kraljeviću (36:28). Poene za Partizan je u završnici postigao Vitkovac.
Partizan je zaigrao bolje u trećoj četvrtini, razigrali su se Milutinović, ; Marinković i Džons koji je sa sedam vezanih poena doneo vođstvo crno-belima od 51:46. Poslednjih pet poena za Zadar, od kojih „trojku“ u poslednjim sekundama postigao je Delaš i izjednačio.
Partizan je u trećem minutu poslednje četvrtine poveo sa 57:51 posle „trojke“ Milutinovića i dodatnog slobodnog bacanja, ali je ekipa Petra Božića posle loše igre u napadu i izgubljenih lopti, do kraja utakmice postigla samo četiri poena. Zadar je preokrenuo posle dve vezane „trojke“ Ivana Ramljaka a pobedu je obezbedio raspoloženi Delaš. 
U 11. kolu u petak Partizan će u hali Pionir od 17 časova igrati protiv slovenačkog Tajfuna, a Zadar će u ponedeljak od 18 časova igrati u Skoplju protiv ekipe MZT.

Povezana vest:  NBA rezultati, sreda 27. januar

Photo: Zadar/Zvonko Kucelin