petar bozic par (1)

Božić: Verujemo da smo na dobrom putu

Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je danas da njegova ekipa mora da se izbori sa pritiskom, a da dobri momenti na utakmicama daju veru da je tim na dobrom putu.
-Pozicija na tabeli nas obavezuje da nam je svaka utakmica najvažnija. Moraćemo da se izborimo sa pritiskom i odigramo agresivno i preskočimo tešku prepreku koja je pred nama. Svi dobri momenti, koji postoje, daju veru da smo na dobrom putu. Pritisak se podrazumeva u Partizanu, ali je pojačan činjenicom da smo poslednji na tabeli. Ali, sa time moramo da se izborimo – rekao je Božić na konferenciji za novinare u Beogradu.
Partizan će u petak dočekati Tajfun u 11. kolu Jadranske lige. Crno-beli su poslednji na tabeli sa skorom 3/7, dok naredni protivnik ima pobedu više.
-Opšte je poznata situacija u klubu, kada su se promene izdešavale, koliko je realno vremena da se ekipa okupi, a kod nas je to bilo mnogo kasno. Ekipa je kompletirana u hodu, što još nije završeno. Zbog svega toga je, između ostalog, i rezultat ovakav. Verujem da će se ovaj rad vremenom isplatiti i da će se preokrenuti situacija jer mnogo utakmica smo izgubili jednim košem – kazao je Božić.
Božić je istakao da je Džamara Vilsona završeno sa dovođenjem pojačanja. On je naveo da mu znači podrška koju je dobio od predsednika kluba Nikole Pekovića i potpredsednika Miroslava Berića.
-Svesni smo koliko je teška situacija u Partizanu i koliko je teško za kratko vreme praviti rezultate. Postoji plan i strategija i uz napore verujemo da će se to vremenom isplatiti – dodao je trener crno-belih.
Prema njegovim rečima, Mihajlo Andrić će zbog povrede stopala morati da miruje i potom postepeno uvodi u trening, dok Edo Murić polako počinje da radi sa ekipom i u završnoj fazi je oporavka od povrede ramena.
Kada je reč o ekipi Tajfuna, Božić je rekao da maksimalno poštuje aktuelnog šampiona Slovenije, koji je „kao i svi“ iznad njegove ekipe na tabeli. Košarkaš Partizana Andrija Milutinović pozvao je navijače da nastave da podržavaju njegovu ekipu.
-Tajfun će biti veoma motivisan, ali i mi imamo motivaciju. Želimo da reagujemo posle poraza u Zadru i nastavimo sa dobrim igrama kod kuće. Porazi na jednu loptu nam daju dodatnu motivaciju da još jače treniramo i na utakmicama ispravljamo stvari – rekao je Milutinović.
Utakmica će početi sutra u 17.00 u hali Pionir. Crno-beli su morali da se odluče za taj termin jer će ženska reprezentacija Srbije kasnije istog dana trenirati u toj dvorani, sutradan igrati utakmicu, dok je u nedelju koncert muzičke grupe „Vajtsnejk“.

Povezana vest:  Kecman i kompanija "Bambi" biraju "Tim za sutra"