kevin jones partizan tajfun

Partizan pobedio Tajfun u završnici neizvesne utakmice

Košarkaši Partizana zabeležili su četvrtu pobedu u Jadranskoj ligi ove sezone, pošto su večeras u Beogradu pobedili Tajfun sa 89:85 (20:15, 19:27, 19:19, 31:24), u 11. kolu Jadrnske lige.Partizan je predvodio Kevin Džons sa 17 poena i devet skokova, dok je Petar Aranitović postigao 14.
Najefikasniji u ekipi Tajfuna bio je Sani Čebular sa 29 poena. Tajfun je na početku poveo, ali je Partizan brzo preokrenuo rezultat. Beograđane su vodoi Adin Vrabac, Andreja Milutinovi i Petar Aranitović, dok je u gostujućoj ekipi pogađao jedino Sandi Čebular, koji je postigao 11 od prvih 15 poena svog tima.
Crno-beli su imali oko pet poena prednosti, ali onda su se gosti prilagodili odbrani domaćih i sredinom druge četvrtine izjednačili na 30:30, a onda i poveli Partizan je u drugom poluvremenu u nekoliko navrata prilazio na poen zaostatka ili je dolazio do izjednačenja, ali to je uglavnom bilo posle individualnih akcija ili neizgrađenih šuteva.
U drugih 20 minuta u Tajfunu su se razigrali i visoki igrači, a reket crno-belih bio je širom otvoren, tako da gostima nije bilo teško da postižu lake poene.
Partizan se tokom skoro cele utakmice mučio na oba kraja terena, naročito u odbrani, ali nije uspevao da organizuje dobre napade.
Crno-beli su vratili vođstvo tri minuta pre kraja posle vezanih trojki Danila Anđušića i Aleksandra Cvetkovića, kada su od 71:73 došli do 77:73.
Tajfun je uspeo da priđe na poen zaostatka, ali je Partizan uspeo individualnim akcijama da sačuva prednost, a u poslednji minut je ušao sa pet poena prednosti, 83:78.
Ali, tu nije bio kraj. Čebular je postigao brzu trojku, posle čega je Džons pogodio oba bacanja, samo da bi Čebular postigao još jednu trojku za vođstvo Partizana 85:84 na 23 sekunde pre kraja. Partizan je u penal završnici bio efikasniji i odbranio je vođstvo.
Utakmicu u hali Pionir gledalo je oko 3.000 gledalaca, a među njima je bilo i oko 20 navijača Tajfuna, koji su uz pomoć tri velika bubnja navijali celu utakmicu.
Utakmicu su gledale i košarkašice francuskog Liona, koji vodi selektorka Srbije Marina Maljković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston jači za Šakila O'Nila u nastavku serije

PHOTO: ATAImages