cukaricki borac 20112015 0011

Čukarički pobedio Borac, Jagodina bolja od Metalca

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su večeras na svom stadionu sa 1:0 Borac iz Čačka, u utakmici 18. kola Super lige Srbije, pa je tako beogradska ekipa „izbila“ na drugo mesto na tabeli. U ostalim utakmicama 18. kola Super lige Srbije, Jagodina je iznenađujuće na gostovanju u Gornjem Milanovcu savladala Metalac sa 4:1, dok su Mladost i subotički Spartak u Lučani remizirali bez golova.
Jedini gol u trijumfu Čukaričkog postigao je Nenad Mirosavljević u 89. minutu.
Čukarički je od početka utakmice imao inicijativu, ali je uspeo da uputi samo dva ozbiljna udarca ka golu Borca. Prvo je Igor Matić u 14. minutu šutirao sa oko 20 metara, međutim, golman Borca Vladimir Bajić je bio dobro postavljen pa je zaustavio šut, a potom je Staniša Mandić u 28. posle proigravanja kapitena Matića sa oko 10 metara desno iskosa loše šutirao na gol Čačana.
Najbolju priliku u prvom delu igre propustio je napadač Borca Srđan Vujaklija. On je dobio sjajnu loptu kroz odbranu Čukaričkog od Dušana Jovančića, ali nije uspeo da savlada Nemanju Stevanivać, pošto je pogodio stativu. U nastavku akcije lopta se odbila do Darka Zorića koji je prazan gol pred sobom, ali je šutirao pored.
Domaćin je pred oko 800 navijača po veoma prijatnom vremenu za igru u drugom poluvremenu takođe imao inicijativu, a do prvih pravih prilika za gol došli su tek u završnici utakmice.
Prvo, sjajnu šansu je propustio Nenad Mirosavljević u 81. minutu posle kornera Dragoljuba Srnića sa leve strane. Iskusni napadač je na prvoj stativi bio najviši u skoku, te je glavom sa oko pet metara šutirao pod prečku, ali je Bajić još jednom dobro intervenisao.
Čukarički je do kraja utakmice pokušavao da probije odbranu Borca, na čijoj klupi je debitovao trener Milorad Kosanović, a u tome su uspeli u 89. minutu, kada je Lukas Piasentin poslao jednu dugu loptu ka usamljenom Mirosavljeviću, koji ostao sam ispred Bajića i lako ga savladao.
Jagodina je u Gornjem Milanovcu ostvarila tek drugu pobedu u prvenstvu Srbije, a strelci su bili Uroš Nikolić u 23. i 43. minutu, Frensis Kjereme u 55. i Danijel Gašić u 77. Jedini gol za Metalac, kom je ovo osmi poraz u ligi bio je Nikola Dimitrijević u 50. minutu.
Čukarički na drugom mestu Super lige ima 32 boda, Borac je treći sa 31, dok je Mladost sedma sa 24, a Jagodina je posle druge pobede na 14. mestu sa 15 bodova, dok je Sparatk poslednji sa devet.

Povezana vest:  Remi fudbalera Srbije i SAD