partizan_metalacSUPERLIGA SRBIJE

 

Crno-beli ubedljivi u poslednjem kolu

 

Košarkaši Partizana pobedom su okončali ligaški deo Superlige. U 14. kolu crno-beli su slavili nad Metalcem rezultatom 92:69. 

Od samog starta prvak Srbije je nametnuo žestok ritam i bio dominantniji tim pod koševima. Ipak na prvi koš se čekalo 3 minuta. Valjevce je načeo Veseli sa sjajnim ulazom i efektnim poenima iz reketa, pod faulom. Do polovine prve četvrtine gosti uspevaju da drže priključak, a onda sledi serija crno-belih 7:0 za prvo osetnije vođstvo (17:9). Nakon 2 postignuta poena Metalca, sledi nova serija Partizana od 10:0, za plus 16 (27:11). Gosti se bude i sa 7 vezanih poena, vraćaju zaostatak na minus 12, ali do kraja prvog poluvremena crno-beli dodaju gas i odlaze na veliki odmor sa 18 poena prednosti (42:24). 

Povezana vest:  Ukupno 10 zaraženih korona virusom u KK Crvena zvezda

U nastavku sledi blagi pad u igri našeg tima, što valjevci kažnjavaju i spuštaju zaostatak na minus 11 (43:32). Gosti nastavljaju sa dobrom igrom i u 27. minutu se vraćaju na jednocifreni zaostatak (50:42). Sledi trojka Rašića za novu dvocifrenu prednost, ali u novom napadu gostiju, Radenković vraća trojku i prednost crno-belih je opet jednocifrena. Do kraja treće deonice prednost Partizana je bila na konstantnoj klackalici između dvocifrene i jednocifrene, da bi trojkom Mitrovića crno-beli na mini odmor otišli sa 12 poena prednosti (63:51).

U poslednjem kvartalu zahuktava se parni valjak i progresivno povećava prednost. U tom periodu viđeno je dosta lepih poteza što je dodatno probudilo publiku da sa ovacijama isprati u plej of crno-beli tim. Trener Vujošević pružio je priliku svim igračima i svih 12 upisalo se u listu strelaca. Na minut pre kraja, Partizan stiže do 20 poena prednosti, a trojkom Đekića završava meč sa najvećom prednošću od 23 poena (92:69). 
Partizan – Metalac 92:69 (19:11, 23:13, 21:27, 29:18) 

Povezana vest:  CSKA poveo sa 2:0 protiv Kahe Laboral

partizan_metalac_1Partizan: Roberts 7, Sinovec 6, Kecman 3, Milošević 4, Rašić 14, Lučić 7, Mitrović 9, Božić 3, Marić 14, Veseli 8, Đekić 9, Vraneš 8. 

Metalac: Radenković 9, Trtić 11, Beljić, Bakić 16, Ljubojević 6, Marojević 4, Perić, Tomašević, Maraš 19, Ilić 4.

Nakon utakmice na konferenciji za štampu, trener Partizana Duško Vujošević je izjavio: 

-Ova utakmica nam rezultatski ništa nije značila. Međutim, ja vaspitavam igrače da uvek imaju ozbiljan odnos prema igri, a ne prema protivniku. U ritmu igranja svaka 3 dana, cilj nam je bio izdozirati opterećenje i sačuvati se od povreda pred plej of. Bio je pad u igri u trećoj četvrtini, svi igrači su dobili priliku da igraju. Boa smo odmorili, nije u pitanju povreda, potreban nam je za utakmice koje slede. Odradili smo dobar trening večeras, dobro izdozirali opterećenje. Ekipa Metalca imala je želju da se bori i da što časnije privede utakmicu kraju, sa što je moguće manjom razlikom. Ta razlika mogla je da bude i manja, a i veća, ali to večeras nije bilo u prvom planu. Hvala publici koja je došla i svojom energijom napravila dobar uvod u plej of. 

Povezana vest:  Danilović: Ministarka, da li je državi potreban Partizan?