dule_vujosevic_par_fmpSUPERLIGA SRBIJE

Vujošević: Dobar trening pred plej of

 

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da je večerašnji susret poslednjeg, 14. kola domaće Superlige protiv valjevskog Metalca predstavljao dobar trening za „crno-bele“ pred plej-of koji počinje 7. juna.
-Želeli smo da pravilno rasporedimo minutažu, zaštitimo se od eventualnih povreda i ispunimo očekivanja publike, koja je u vedroj atmosferi ispratila meč. Mislim da je sve to dobar znak pred start doigravanja za titulu – istakao je Vujošević. 
On ja naglasio da je pristup obavezama bio na zavidnom nivou i da je jedino u trećoj četvrtini u redovima državnog prvaka došlo do opuštanja.
-Stručni štab i igraci Partizana naučili su da se ne odnose prema protivniku, nego prema igri – poručio je Vujošević i dodao da su se gosti iz Valjeva jako dobro borili tokom čitave utakmice.
Trofejni stručnjak je napomenuo da je američki plejmejker Lester Mekaleb večerašnji duel propustio zbog odmora koji mu je stručni štab šampiona dao pred samu završnicu sezone.
Komentarišući rezultate poslednjeg kola i veoma neizvesne rezultate utakmica u Vršcu i Kragujevcu, Vujošević je ocenio da je olakšavajuća okolnost za njegove izabranike što će u polufinalu izbeći putovanja, pošto će im protivnik biti Crvena zvezda.
-Potrebna je doza opreza pred polufinale u kome smo favoriti. Što se drugog polufinalnog para tiče, mogu reći da je Radnički ekipa koja može da pobedi Vrščane, a to su dokazali tokom sezone – istakao je Vujošević.
Prema njegovim rečima veliki problem za kragujevački tim biće potrošnja energije i podatak da su svoje ciljeve u sezoni već ispunili.
-Smeta mi što se u medijima potencira da smo Hemofarm dobijali uvek na jednu loptu. Sve utakmice sa njima su bile veoma neizvesne, ali one su po pravilu dolazile izemđu veoma bitnih mečeva za nas – podsetio je Vujošević.
Trener Metalca čestitao je „crno-belima“ na pobedi i dodao da su njegovi puleni u drugom poluvremenu uspeli da pariraju favorizovanom protivniku.
-Okončali smo veoma dobru sezonu u kojoj smo igrali u Superligi. Mislim da će nam igranje sa našim najboljim ekipama dosta koristiti u narednom period – zaključio je Simeunović.

Povezana vest:  Srbija domaćin OI kvalifikacija u obe konkurencije