Rafael_Nadal_slavljeRafael Nadal: Ne zanima me broj 1, samo osvajanje Roland Garosa!

 

Španac Rafael Nadal evnetualnom pobedom protiv Šveđanina Robina Soderlinga u nedeljnom finalu Roland Garosa preuzeo bi prvo mesto na ATP listi sledeće nedelje.

-Verujte mi, ako pobedim u nedelju, to će biti poslednja stvar koja će mi pasti na pamet. Važno mi je jedino da osvojim turnir – tvrdi Nadal, koji je prvu poziciju na rang listi već držao od 18. avgusta 2008. do 5. jula 2009. godine, kada ga je vrh opet preuzeo Švajcarac Rodžer Federer. Pre Nadalove inauguracije na prvom mestu, levoruki Španac je 160 sedmica za redom gledao Federeru u leđa.

Povezana vest:  Đoković protiv Dimitrova za plasman u polufinale

Pobedom protiv 27. tenisera sveta, Austrijanca Jirgena Melzera 6-2, 6-3, 7-6(6), Rafael Nadal je izborio plasman u svoje peto finale Roland Garosa.

-Bio je to moj najbolji meč ove godine na Roland Garosu. Igrao sam celi meč jako dobro, zadovoljan sam i sa servisom i sa forhendom – rekao je Rafa.

Ozbiljnije je pokleknuo samo jedanput, kada je servirao za meč pri vođstvu od 5:4 u trećem setu. Ostao je bez poena, a gem je završio sa dvostrukom servis greškom.

Povezana vest:  Doroteja Erić uhvatila zalet

-Bio sam u tim trenucima malo nervozan. To je jedini period u meču sa kojim nisam zadovovljan – kaže Nadal, koji je dobio svih 18 setova na ovogodišnjem Roland Garosu. Na zemlji ove sezone ima 21:0.

U prethodna četiri finala koja je odigrao na Otvorenom Prvenstvu Francuske Nadal je uvek osvajao titulu pobednika. Četiri puta za redom, od 2005. do 2008. godine. Prvi put pobedio je u finalu Argentinca Mariana Puertu, a u naredna tri puta Švajcarca Rodžera Federera. Jedini teniser koji je uopšte uspeo pobediti Nadala u Roland Garosu je upravo Šveđanin Robin Soderling, prošle godine u osmini finala. Nadal je na Prvenstvu Francuske odigrao ukupno 38 mečeva, izgubio samo taj jedan jedini od Soderlinga.

Povezana vest:  Đoković: Uvek je teško igrati protiv Conge

Upravo će Soderling biti suparnik Nadalu u nedeljnom finalu, nakon što je u prvom polufinalu savladao Čeha Tomaša Berdiha 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3.

-Uvek je dobar osjećaj kada igrate protiv tenisera kojeg ste na tom turniru već pobedili. Znam da mogu dobiti Nadala i to sam dokazao. Ipak, svaki meč je nova utakmica, drugačija od one prethodne – izjavio je Söderling.