natasa kovacevic 2015

Nataša Kovačević: Želimo makar jedan trofej ove sezone

Košarkašica Crvene zvezde Nataša Kovačević rekla je danas da će njena ekipa ove sezone pokušati da napravi iznenađenje i osvoji makar jedan trofej.
-Trudićemo se da na svakoj utakmici pružimo maksimum i da ostvarimo što više pobeda. Nadam se iznenađenju u Kupu i plej-ofu. Imamo izuzetno mladu ekipu, mnogo je juniorskih i kadetskih reprezentativki i verujem da će većina stići do seniorskog tima. Verujem da borbom i strpljenjem možemo da dođemo do nekog iznenađenja – rekla je Kovačević novinarima u Beogradu.
Nataša Kovačević se prošlog meseca vratila košarci, samo dve godine od teške saobraćajne nesreće u kojoj je izgubila nogu. 
Kao favorita za trofeje Kovačević je navela klub Radivoj Korać, koji je u prošlom prvenstvenom kolu pobedio Zvezdu sa 58:46.
-Mislim da su oni favoriti, čini mi se da imaju najstariju ekipu, iskusne igračice i još nemaju poraz. Nadamo se bar jednom trofeju. Mene je život naučio da ne planiram na duge staze, ko zna, možda i osvojimo sve, to se nikad ne zna. Mi ćemo pružiti maksimum, pa ćemo videti dokle ćemo dogurati – rekla je Kovačević.
Trener košarkašica Zvezde Dragan Vuković rekao je da od njegove mlade ekipe očekuje borbu za sam vrh.
-Do ove godine maltene se nije znalo ni da postojimo, sve u klubu je sada bolje i to koristimo na najbolji način. Uz dolazak Nataše Kovačević, imamo istu ekipu kao prošle sezone, kada smo se borili za opstanak. Ove sezone smo malo porasli i očekujem da budemo još bolji do kraja godine. Ekipa Radivoj Korać je iznad ostalih i najkvalitenija je u zemlji, ali očekujem borbu za sam vrh iako je naš tim jako mlad. Nataša je naš lider, pomaže nam svojim prisustvom – rekao je Vuković. 
Košarkašica Crvene zvezde Katarina Zec rekla je da ekipi mnogo znači povratak Nataše Kovačević i dodala da nije toliko zadovoljna dosadašnjim delom sezone u kojoj su crveno-bele ostvarile šest pobeda i tri poraza.
-Što se tiče igre i ponašanja Nataša je naš stabilizator. Nismo toliko zadovoljni sezonom, imali smo neke neočekivane poraze i nadam se da će biti bolje u nastavku sezone. Mi smo najmlađa ekipa, oko 80 odsto tima je u kadetskoj i juniroskoj reprezentaciji – rekla je Zec.
Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da je muški košarkaški klub pomogao neke klubove iz Sportskog društva, medu kojima i ženski košarkaški i da će nastaviti da pomaže u skladu sa svojim mogućnostima.

Povezana vest:  Blažič: Čvrstom odbranom do pobede protiv Borca