sasa ilic part steaua

Ilić: Menjao bih prvo mesto u prvenstvu za proleće u Evropi

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić rekao je danas da se nada da će crno-beli ostvariti san i prezimiti u Evropi, prvi put posle 11 godina.
-Iskreno, niko nije očekivao da Partizan bude tako blizu, da jedna utakmica odlučuje da li ćemo da prezimimo u Evropi ili ne. Pruža nam se ta mogućnost i mi ćemo dati sve od sebe. Nadam se da ćemo uz podršku navijača napraviti ono što je pre par meseci bio san – da prezimimo u Evropi – rekao je Ilić novinarima na stadionu Partizana.
-Da mi je neko na početku sezone ponudio drugo mesto u prvenstvu u zamenu za Evropu, pristao bih – dodao je Ilić.
Partizan sutra dočekuje Augsburg u poslednjem, šestom kolu Grupe L Lige Evropa i od ishoda zavisi da li će nastaviti to takmičenje i na proleće. Partizan je drugi na tabeli Grupe L sa devet bodova, dok je Augsburg treći da tri boda manje. Crno-belima prolaz u narednu fazu Lige Evropa donosi pobeda u sutrašnjem meču, nerešen rezultat, ali i porazi od 1:0, 2:0 ili 2:1.
-Ne očekujem lak posao, jer igramo protiv nemačke ekipe, koja ne staje do poslednjeg minuta. Takav mentalitet imaju, neće nam biti lako, ali se nadam da i njima neće biti lako. Nisu često igrali evropske utakmice i nisu navikli na takvu atmosferu. Očekujem da se malo zbune – naveo je Ilić.
-Uz dužno poštovanje prema Augsburgu, ali dolazile su i mnogo veće ekipe od njih, osvajači Lige šampiona, pa su posle utakmice izjavljivali da takvu autmosferu nisu nigde doživeli – dodao je Ilić.
Partizan ima veliku šansu da i na proleće igra u Ligi Evropa, ali zato u Super ligi Srbije igra veoma loše i za Crvenom zvezdom zaostaje 24 boda.
-Pričali su ljudi ranije kako ih više ne zanimaju titule u Srbiji, bilo je – dajte nešto u Evropi. Sad se to promenilo. Sad govore: ‘Ne radite u prvenstvu ništa specijalno’. Naravno da nisam zadovoljn onim što se dešava u Super ligi. Evropske utakmice, plej-of… Sve nas je to na početku uljuljkako. Mislili smo da razlka u odnosu na Zvezdu neće biti velika, ali smo pogrešili – rekao je Ilić.
-Pokušaćemo da se konsolidujemo, pa da na proleće stižemo Zvezdu. Znam da je to u ovom trenutku nerealno, ali razlika će se pred plej-of bodovo smanjiti. Učinićemo sve da budemo konkurentni do kraja – dodao je kapiten Partizana.
Utakmica između Partizana i Augsburga igra se sutra od 21.05 na stadionu u Humskoj. Prvi na tabeli Grupe L je Atletik Bilbao sa 12 bodova, dok je na poslednjem mestu AZ Alkmar sa tri boda. I meč te dve ekipe je na programu sutra od 21.05.

Povezana vest:  Nove Manćinijeve želje: Ibrahimović i Kavani uz Džeku u napadu?