zvezda bajern

Cribes: Prolaz u Top 16 je prvi ostvareni cilj ove sezone

Košarkaš Crvene zvezde Maik Cirbes rekao je da je neverovatan osećaj biti među 16 najboljih timova u Evropi, kao i da je pobeda nad Bajernom samo prvi cilj koji je ekipa ostvarila ove sezone.
-Osećaj je fenomenalan. Svakako da je ovo velika škola i da će nam ova pobeda i prolaz među 16 najboljih timova u Evropi doneti još veće samopouzdanje. Ovo je bio prvi korak i prvi cilj koji smo hteli da napravimo ove godine, i nadam se da ćemo nastaviti da pružamo dobre partije – rekao je Cirbes medijima nakon utakmice u Pioniru.
On je naglasio da je njegova dobra igra ove sezone rezultat timske igre čitave ekipe.
-Pokušavamo stalno da pronađemo slobodnog igrača u napadu. Niko nije sebičan i igramo veoma timski. Moja pozicija mnogo zavisi od igre ostatka tima, a ja se trudim da se što bolje otvorim i što bolje iskoristim asistencije koje dobijam – rekao je nemački košarkaš i pohvalio igru Marka Gudurića.
-On je veoma dobar igrač. U sledećih nekoliko godina postaće veliki igrač, i samo mora da nastavi da trenira i trudi se – zaključio je Cirbes.
Košarkaši Crvene zvezde plasirali su u Top16 fazu Evrolige, pošto su u petak pobedili na svom terenu Bajern sa 85:76 10. kolu A grupe elitnog takmičenja.

Povezana vest:  NBA VESTI, Hjuston se odrekao Skole

PHOTO: ATAImages