Fotografija 1

Marina Maljković predstavila program košarke za devojčice

Gradska opština Stari grad, u OŠ „Mihailo Petrović Alas“, predstavila je program besplatne škole košarke za devojčice od trećeg do osmog razreda. Besplatni časovi, u organizaciji „Pokreta za žensku košarku Marine Maljković“, a pod pokroviteljstvom GO Stari grad, održavaće se do kraja tekuće školske godine.

Svečanom predstavljanju prisustvovala je Marina Maljković, selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, koja je jedan od promotera i inicijatora cele akcije i po čijem će se programu sprovoditi časovi za mlade sportistkinje. Cilj ove škole je afirmacija ženskog sporta, pre svega košarke koja je stekla veliku popularnost nakon što su izabranice Marine Maljković osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Povezana vest:  Klipa: Velika pobeda u emotivnoj utakmici

„Na opštini Stari grad, pored besplatne škole plivanja, odlučili smo da od ove godine finansiramo i školu košarke za devojčice. Ovo je prva škola u Srbiji ovog tipa, i mi smo ponosni što se sprovodi baš na našoj opštini. Važno nam je da pružimo podršku ženskom sportu, i da devojčice znaju da mogu da nižu uspehe jednako kao i njihovi drugari“, rekao je Marko Bastać iz opštine Stari grad.

Povezana vest:  Zvezda pobedom overila pehar

Besplatna škola ženske košarke održavaće se u starogradskoj osnovnoj školi „Mihailo Mika Alas“, Gospodar Jovanova 22, tokom tekuće školske godine. Časovi, koji će se odvijati subotom i nedeljom od 14 do 16 sati, sprovodiće profesionalni treneri po programu Marine Maljković. Ukoliko bude bilo dodatnog interesovanja, besplatni časovi košarke biće organizovani u više grupa, na različitim opštinama u Beogradu, ali i širom Srbije, kao i u Republici Srpskoj.

Povezana vest:  NBA VESTI, Bjelica potpisao ugovor sa Minesotom

Više informacija možete dobiti putem mejla Pokreta za žensku košarku Marine Maljković [email protected].